Gedeeltelijke zonsverduistering gezien in delen van India, klaar om te eindigen na zonsondergang: alles wat u moet weten

0

Liefhebbers van astronomie richtten hun blik op de zon toen de maan de zonneschijf begon te bedekken toen dinsdag een gedeeltelijke zonsverduistering begon.

De gedeeltelijke zonsverduistering wordt waargenomen in verschillende delen van het land, waarbij Srinagar getuige is van de maximale verduistering van de zonneschijf met 55 procent.

Het eerste contact, waarbij de maan de zonneschijf begint te bedekken, vond plaats om 16:29 uur in Delhi, waar de maan naar verwachting 43 procent van de zonneschijf zou bedekken.

Aangezien de zonsverduistering ‘s avonds plaatsvindt, zal het einde van het hemelverschijnsel niet zichtbaar zijn omdat het na zonsondergang zou plaatsvinden.

“Een zonsverduistering vindt plaats op een dag met nieuwe maan wanneer de maan tussen de aarde en de zon komt en wanneer alle drie de objecten zijn uitgelijnd. Een gedeeltelijke zonsverduistering zal plaatsvinden wanneer de maanschijf de zonneschijf gedeeltelijk bedekt”, aldus ambtenaren.

Overheidsfunctionarissen waarschuwden dat verduisterde zon niet met het blote oog mag worden bekeken, zelfs niet voor een zeer korte tijd, omdat dit permanente schade aan de ogen kan veroorzaken, wat kan leiden tot blindheid. Mylar, zwart polymeer, gelast glas van tint nummer 14 of door projectie van het beeld van de zon op een wit bord met een telescoop.

De zonsverduistering zal naar verwachting begin volgende maand gevolgd worden door een maansverduistering. Volgens Time and Date zal er naar verwachting op 8 november een maansverduistering plaatsvinden die zichtbaar zal zijn in Azië, Australië, Noord-Amerika, delen van Noord- en Oost-Europa en het grootste deel van Zuid-Amerika.


Apple lanceerde deze week naast de nieuwe Apple TV de iPad Pro (2022) en de iPad (2022). We bespreken de nieuwste producten van het bedrijf, samen met onze recensie van de iPhone 14 Pro op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.