Delhi: Er breekt een enorme brand uit in de winkels van de Bhagirath Palace-markt van Chandni Chowk | Video

0

Breken
Afbeeldingsbron: INDIA TV Breken

Donderdagavond brak er een enorme brand uit in de winkels van de Bhagirath Palace-markt in Chandni Chowk, New Delhi. Zo’n 18 tot 20 brandweerwagens kwamen ter plaatse om het vuur te blussen.

Het blusproces is aan de gang.

Ondertussen kwam er geen officieel bericht over enig slachtoffer of de bron van de brand.

Er wordt gewacht op meer details over het incident.

Hoeveel dichte markt van Chandni Chowk bereidde zich voor op brandincidenten

De luitenant-gouverneur van Delhi, VK Saxena, kondigde vorige maand aan dat de brandweerwagens en ambulances binnenkort zullen worden ingezet in en rond Chandni Chowk om noodsituaties aan te pakken in het gebied dat bekend staat om zijn monumentale gebouwen en oude markten.

Saxena heeft gezegd dat de brandweer hier een oefening uitvoert om brandgevoelige locaties te identificeren voor de inzet van brandweerwagens en ook voor de inzet van ambulances.

Het “initiatief zal worden gestart vanuit Chandni Chowk vóór Diwali”, zei hij.

“Ze klaagden over overhangende elektriciteitsdraden die vaak leiden tot brandincidenten in het gebied en verzochten LG om onmiddellijk in te grijpen om het probleem aan te pakken”, zei de Raj Niwas in een verklaring.Ze brachten verschillende beperkingen en problemen onder zijn aandacht die niet alleen hun dagelijkse activiteiten troffen, maar ook een groot aantal mensen, met name ouderen, vrouwen en kinderen, die in het gebied woonden, in moeilijkheden brachten, zei het.

Een stuk van Chandni Chowk is vernieuwd als onderdeel van het herontwikkelingsproject van de regering van Delhi.


De hoofdsecretaris van Delhi, de speciale officier van de gemeentelijke corporatie van Delhi (MCD), de speciale commissaris van politie (verkeer) en verschillende andere hoge officieren van de MCD, de afdeling Openbare Werken (PWD) en de politie van Delhi vergezelden de LG tijdens het bezoek, zei hij.


De LG kreeg ook te horen dat naast de meer dan 60 katra’s die elke dag duizenden mensen trekken, er ook bijna 60.000 mensen in de smalle zijstraatjes van Chandni Chowk wonen en dat enorme congestie vaak leidt tot brand en medische noodgevallen, zei het.


De LG droeg ambtenaren op om één ‘katra’ als piloot te identificeren en te ontwikkelen, en later het model te repliceren naar andere katra’s en markten in Chandni Chowk, aldus de verklaring.

De herontwikkeling van de katra omvat onder meer gevelverbetering, het verwijderen van overhangende elektrische draden, reparatie van voetpaden, drainage en reparatie en onderhoud van straatverlichting.

In oktober vormde de brandweer van Delhi een interne commissie onder leiding van de Chief Fire Officer om 50 ongelukkengevoelige plekken in de nationale hoofdstad te identificeren waar mobiele brandweerauto’s kunnen worden ingezet, zei een ambtenaar op zondag.

Plaatsen zoals Chandi Chowk en Sadar Bazar hebben misschien brandweerkazernes in de buurt, maar vanwege de overbelaste en smalle rijstroken hebben de tenders tijd nodig om daar te komen, een mobiele brandweerwagen en een PCR-busje zullen dergelijke plaatsen in de kortst mogelijke tijd bereiken.

(Met input van bureaus)

Lees ook: Assam: Bijna 100 huizen, winkels gestript door kortsluiting die enorme brand veroorzaakt in Karbi Anglong

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.