Apple vraagt ​​leveranciers om bedrijfsactiviteiten koolstofarm te maken; Nieuwe investeringen in zonne- en windenergie in Europa aangekondigd

0

Apple zei dinsdag dat het nieuwe investeringen zou doen om zonne- en windprojecten in Europa op te zetten en riep zijn leveranciers op om operaties met betrekking tot de productie van iPhones en andere producten koolstofvrij te maken.

Het bedrijf had in 2020 beloofd om tegen 2030 de CO2-uitstoot uit zijn hele bedrijf te verwijderen, inclusief producten en zijn uitgestrekte toeleveringsketen – die zich uitstrekt van Vietnam tot Brazilië.

De iPhone-maker zal nu van zijn toeleveringspartners eisen dat ze rapporteren over de voortgang op het gebied van koolstofneutraliteitsdoelstellingen, met name Scope 1- en Scope 2-emissiereducties, gerelateerd aan de productie van Apple-producten, en zal hun voortgang jaarlijks controleren.

Meer dan 200 leveranciers, die 70 procent van de directe productie-uitgaven van Apple vertegenwoordigen, waaronder Corning, Nitto Denko, SK Hynix, STMicroelectronics, TSMC en Yuto, hebben toegezegd schone energie zoals wind of zon te gebruiken voor alle Apple-productie, zei Apple.

Apple had leveranciers eerder gevraagd zich in te zetten voor 100 procent hernieuwbare energie voor de productie van Apple.

“We zijn vastbesloten om een ​​rimpeling in de vijver te zijn die een grotere verandering teweegbrengt”, zei CEO Tim Cook. Apple is sinds 2020 klimaatneutraal voor zijn wereldwijde bedrijfsactiviteiten.

Veel multinationals kijken steeds vaker naar wereldwijde toeleveringsketens om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, aangezien klimaatverandering een grotere focus wordt voor investeerders en regelgevers.

Apple zei dat de Europese investeringen deel uitmaken van een strategie om ongeveer 22 procent van de CO2-voetafdruk aan te pakken die afkomstig is van de elektriciteit die klanten gebruiken om hun apparaten op te laden.

Met de bouw van nieuwe projecten in Europa streeft het bedrijf ernaar om alle Apple-apparaten op het continent van koolstofarme elektriciteit te voorzien.

In totaal zullen de geplande investeringen 3.000 GWh per jaar aan nieuwe hernieuwbare energie aan het net toevoegen, aldus Apple.

© Thomson Reuters 2022


Apple lanceerde deze week naast de nieuwe Apple TV de iPad Pro (2022) en de iPad (2022). We bespreken de nieuwste producten van het bedrijf, samen met onze recensie van de iPhone 14 Pro op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.