‘Aladdin’ wordt 30, blijft een van Disney’s best beoordeelde films op Rotten Tomatoes

0

In 2022 snijdt Disney links en rechts in de budgetten, met name in animatiedivisies, wat zowel door stafleden als door fans van genoemde inhoud wordt gevoeld.

Toch, lang geleden, in de donkere middeleeuwen van de 20e eeuw, bloeiden Disney’s animatiefilms – en in een bizar concept genaamd ‘twee dimensies’ – die geen diepte toevoegden aan personages en middelen op het scherm, maar er op de een of andere manier in slaagden om zoveel meer dan veel van wat de inhoudsfabriek van de Big Mouse tegenwoordig produceert.

Een van die films was Aladdin, een van de hoogst gewaardeerde en gevierde Disney-films aller tijden, met oorwurmen als “Prince Ali” en “A Whole New World” die tot op de dag van vandaag nog steeds in onze hersenen klinken.

Diezelfde film is vandaag 30 geworden en kan als zodanig officieel “oud” worden genoemd, waarmee de dagen achter zich zijn gelaten dat je mee kon doen aan een Contiki-tour zonder als een zere duim uit te steken naar alle TikToking-twintigers op de tour bus die nu iets zou fluisteren, het heuptasje van de film ziet er te “cheugy” uit.

Even terzijde, laten we even de tijd nemen om de verjaardag te herdenken van een van de hoogst gewaardeerde Disney-films ooit (volgens Rotten Tomatoes) die ooit onze theaters, onze huizen en onze harten is binnengekomen.

De hele cast van stemacteurs achter de film heeft hun rol tot in de perfectie genageld, met name wijlen de geweldige Robin Williams in zijn iconische rol als Genie, en laten we Gilbert Gottfried als Iago niet vergeten, die helaas eerder dit jaar is overleden.

De film heeft sindsdien meerdere sequels gehad, waaronder een live-action remake en een Broadway-musical. De eerder genoemde live-actiefilm krijgt mogelijk ook een vervolg.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.