‘Adaptatie moet voorop staan ​​bij ontwikkelingsinterventies’

0

New Delhi: Aanpassing moet voorop staan ​​bij ontwikkelingsinterventies, zei Leena Nandan, secretaris van het ministerie van Milieu, Bosbouw en Klimaatverandering op zondag.

Tijdens de sessie over ‘Langetermijnstrategie voor aanpassing en aanpassingsgereedheid in India’ op COP-27, zei ze dat het ontwikkelen van een wereldwijde basislijn om de transparantie en het vertrouwen van investeerders te vergroten een cruciale maatregel is om de aanpassingsgereedheid te vergroten. “De institutionele regeling, het actieplan en de mobilisatie van middelen moeten allemaal hand in hand gaan en het macrobeeld door dezelfde lens bekijken.”

Nandan voegde eraan toe dat er behoefte is aan informatieverspreiding om gemeenschappen te versterken voor aanpassing. “Als we het over PPP hebben, moeten we het herdefiniëren als Pro Planet People. We moeten in staat zijn om op een geplande en geïntegreerde manier in de goede richting te gaan. We zijn ons bewust van de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, nu is het tijd voor actie.”

Tijdens de sessie zei Kamal Kishore, lidsecretaris, NDMA en Indiase medevoorzitter van het CDRI-executief comité dat rampenrisicovermindering het aanpassingswerk kan informeren. “Samen met betere voorspellingssystemen is een diepere betrokkenheid bij de gemeenschappen de sleutel geweest tot vermindering van het risico op rampen. We moeten ook de risicobeoordelingen bijwerken.”

“We hebben de hitte-actieplannen nodig om met veel meer enthousiasme, gevoeligheid en middelen in alle staten te worden geïmplementeerd. Een goed plan maken is slechts een deel van de oplossing. Het belangrijkste is dat we die oplossing kunnen uitoefenen”, zegt Dipa Bagai, hoofd India Office, NRDC.

Mardi McBrien, directeur van Strategic Alliances, International Sustainability Standard Board (ISSB), nam deel aan de discussie en zei dat het bestuur tot doel heeft om één wereldwijde standaard te creëren, een wereldwijde basislijn voor een wereldwijde standaard van duurzaamheid om het vertrouwen van investeerders te ontwikkelen en voor het rapporteren van materiële, klimaat- en duurzaamheidsinformatie aan de kapitaalmarkten. “Het zal helpen het geld van het mondiale noorden naar ontwikkelingslanden en opkomende economieën te verplaatsen om de mitigatie- en aanpassingsoplossing te helpen financieren.”

“De extreme weersomstandigheden van de afgelopen jaren zijn een eye-opener voor de dodelijke gevolgen van klimaatverandering. Aanpassing is dringend nodig. Als het gaat om aanpassing is het noodzakelijk om naar alle sectoren te kijken, inclusief de voedselproductie”, zegt Vibha Dhawan, directeur-generaal van TERI.

Tijdens het evenement hield TERI ook een presentatie over ‘Adaptatiegereedheid en langetermijnstrategie voor aanpassing in India’.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.