Wat was ‘scheurende haast’ bij de aanstelling van Arun Goel als CEC? SC vragencentrum

0

CEC Arun Goel
Afbeeldingsbron: PTI CEC Arun Goel

Het Hooggerechtshof heeft donderdag de dossiers gelezen met betrekking tot de benoeming van voormalig IAS-officier Arun Goel als de nieuwe verkiezingscommissaris vorige week en heeft het Centrum ondervraagd over de versnelde goedkeuring van dossiers. De Apex Court merkte ook op dat het dossier in “haast” en “verscheurende haast” werd goedgekeurd.

Aangezien de apex-rechtbank opmerkte dat het dossier met betrekking tot de benoeming van Goel “bliksemsnel” was goedgekeurd, vroeg het Centrum via procureur-generaal R Venkataramani de rechtbank om “zijn mond te houden” en verzocht het de zaak in zijn geheel te onderzoeken.

“Wat voor soort evaluatie is dit? Hoewel, we twijfelen niet aan de verdiensten van Arun Goel’s geloofsbrieven, maar aan het proces”, zei een grondwetsbank met vijf rechters onder leiding van rechter KM Joseph.

Rechter Joseph, die deel uitmaakte van het 5-koppige panel dat de zaak onderzocht, zei: “We horen de zaak op 18 november en op dezelfde dag dat u het dossier verplaatst, op dezelfde dag zegt PM dat ik zijn naam aanbeveel. Waarom deze urgentie? Deze vacature kwam vrij op 15 mei Wat deed je van 15 mei tot 18 november Wat bewoog de overheid dat je deze benoeming razendsnel op één dag deed?

Benadrukkend dat de rechtbank niets tegen Arun Goel heeft, zei rechter Joseph: “Er waren 4 namen die u aanbeveelde. Hoe kiest u eigenlijk een naam uit een enorm reservoir van namen? We hebben niets tegen een persoon. Deze man eigenlijk , is uitstekend in termen van academisch. Maar we maken ons zorgen over de structuur van de benoeming. We vertellen u openlijk dat u sectie 6 schendt!. Hij is de jongste van de 4 namen die werden aanbevolen. Hoe heb je geselecteerd. We willen om te weten dat.”

De bank zei dat de IAS-officier uit 1985 Goel in één dag vrijwillig met pensioen ging, dat zijn dossier in één dag door het ministerie van Justitie werd goedgekeurd, dat een panel van vier namen voor de premier werd gehouden en dat Goel’s naam de eer kreeg van de president binnen 24 uur.

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.