Wat drijft pc-gamers in India en wat wordt uw volgende upgrade? Interview met Akshay Kamath van Intel

0

Intel heeft zijn 13e generatie Core CPU-portfolio afgetrapt met high-end ontgrendelde K-serie modellen voor desktop-pc’s gericht op gamers, overklokkers en liefhebbers. Hoewel modellen voor laptops en meer gangbare pc’s zullen volgen, is het interessant dat de schijnwerpers voorlopig gericht zijn op degenen die absoluut de beste prestaties willen. Nu de effecten van de pandemie en de wereldwijde tekorten in de toeleveringsketen afnemen, hebben gamers nu een scala aan opties, maar hebben ze zin in een upgrade? Gadgets 360 sprak Akshay Kamath, Director – PC Client Sales (India) bij Intel aan de zijlijn van de lancering van de 13e generatie in India, om te praten over de huidige stand van zaken op het gebied van pc-gaming, het hardware-ecosysteem en wat het bedrijf doet om motiveer je om te upgraden.

Gadgets 360: Hoe gaat het na de pandemie? We zagen een periode van onverwachte vraag, daarna waren de prijzen uit balans en waren de toeleveringsketens in chaos. Wat is de projectie voor de nabije toekomst?

Akshay Kamath: Over het algemeen hebben we voor Intel als bedrijf deze IDM 2.0-strategie voor Intel Foundry Services. We investeren in het opbouwen van onze fantastische capaciteit voor toekomstige halfgeleiders, en u hebt verklaringen van onze CEO gehoord die duidelijk de visie uiteenzetten van waar we in de komende 3-4 jaar willen zijn. We zijn klaar om in die richting te groeien. Wat betreft de trends die we in India zien, is er in de afgelopen 2-3 jaar van de pandemie duidelijk een enorme toename geweest in leren en werken vanuit huis, en ik denk dat het dit jaar rationaliseert nu scholen en kantoren zijn geopend. Dat was te verwachten; we zien echter nog steeds een enorm potentieel voor een aanhoudend pc-momentum in India. De reden dat ik zou zeggen, is dat er een paar trends zijn waarvan we het langetermijnpotentieel zien. Een daarvan is gamen, en u weet dat de afgelopen 5-6 jaar of langer het groeitraject voor gaming geweldig is geweest. We zien nieuwe gamers de trechter binnenkomen. In de afgelopen twee jaar hebben we gezien dat mobiele gamers beginnen met pc-gaming. Een goede gezonde groei in gamingproducten leidde dit jaar ook tot een goede groei in desktops.

Een andere factor is, denk ik, een groter bewustzijn over de relevantie van een pc in India. Er is dus de perceptie dat India meer een low-end markt is. Ik denk dat we kunnen zeggen dat dat niet langer het geval is. In een pandemie, toen de prijzen stegen vanwege alle beperkingen van het ecosysteem, zagen we mensen ervoor kiezen om de stapel op te kopen en geen compromissen te sluiten als het ging om het kopen van machines, simpelweg omdat ze zich dat realiseren voor de opleiding van hun kinderen of voor hun eigen persoonlijke werk , is het hebben van een goede krachtige pc belangrijk.

We hebben dus een meer gebalanceerde mix van premiumsystemen en dunne en lichte systemen gezien. Meer notebooks die tegenwoordig worden verkocht, zijn dun en licht dan ooit tevoren. Een ander ding dat we zien, is de manier waarop mensen omgaan met pc’s. Ze zijn meer geïnvesteerd, meer betrokken bij de manier waarop ze omgaan met hun pc, en ze voeren er veel meer taken en activiteiten op uit. Dit betekent dat ze er meer relevantie in vinden.

Ik denk ook dat we hebben gezien dat de vernieuwingscycli in India korter worden. Een hele reeks laptops en pc’s die de afgelopen drie jaar zijn gekocht, moet de komende jaren worden vernieuwd. Nieuwere systemen, betere technologie en betere vormfactoren hebben het potentieel om het pc-momentum gaande te houden.

13e generatie Intel e cores-diagram

Gadgets 360: zijn er dingen veranderd in termen van vraag in het segment, of het nu gaat om mensen die thuis kopen of om kantoren die groot inkopen? Wat is er veranderd en wat komt er aan?

Akshay Kamath: In de laatste 2-3 jaar van de pandemie waren notebooks duidelijk de winnaars. Veel mensen kochten notebooks omdat ze thuis moesten werken, maar dit jaar zien we een heropleving van desktops. Ik zou zeggen dat notebooks nu steeds dunner en lichter worden, dus dat is een blijvertje. Ook in India is een trend naar premiumisering waar te nemen. Mensen worden zich bewust van wat voor soort prestaties ze krijgen tegen welke prijs wanneer ze een laptop of een desktop kopen. Er is, denk ik, een toenemend bewustzijn over compromissen of compromissen. En natuurlijk zou ik zeggen dat gaming een van de groeiende segmenten in India blijft en de groei van gaming-notebooks zal stimuleren.

Gadgets 360: Wat is de huidige verdeling van de vraag tussen bijvoorbeeld ontgrendelde K-serie CPU’s, gewone desktop- en laptopmodellen en zelfs de voormalige Celerons en Pentiums?

Akshay Kamath: We hebben geen antwoord op het uitsplitsen van hoe de pc-vraag in India eruitziet in verschillende segmenten, maar ik kan wel zeggen dat we een goede vraag zien in gaming. We zagen bijvoorbeeld waarschijnlijk de snelste opkomst van K SKU’s wereldwijd toen we de 12e generatie lanceerden, en eind 2021 hadden we een miljoen K SKU’s verzonden. Ik denk dat we met de 13e generatie op schema liggen om dat te overtreffen. We zien dus K CPU’s op een gezond traject. We hebben duidelijk veel partners die moederborden uitbrengen op basis van chipsets uit de 700-serie. We verwachten dat het vraagmomentum ook behoorlijk goed zal zijn voor onze 13e generatie K CPU’s in India.

Gadgets 360: Hoe bereikt Intel de enthousiaste, gaming- en overklokgemeenschappen in India? In vergelijking met andere landen zijn het hier nog steeds kleine niches, met slechts een paar boutique gaming-pc-verkopers en kleine groepen online. Zelfs degenen die een gaming-desktop willen, hebben er misschien geen vertrouwen in om er een te bouwen of de onderdelen te kopen. Is er een gat om ze te bereiken en doet Intel iets om deze markt in India te laten groeien?

Akshay Kamath: Het bewustzijn over pc-gaming in het algemeen neemt zeker toe in India. Ik denk dat de reden dat je hebt gezien dat het veel langer duurt in vergelijking met de rest van de wereld, is dat we een enorme smartphone-gamingmarkt zijn. De overgrote meerderheid van de gamers in India zijn nog steeds mobiele gamers; daar gaan ze van uit. Maar naarmate deze jongens volwassen worden en beginnen te evolueren naar betere ervaringen, overwegen ze zeker pc’s, of dat nu een gaming-notebook op instapniveau is of het bouwen van hun eigen desktop. Wij doen ons best om dit te promoten. En natuurlijk hebben we ook uitgebreide brancherelaties, dus veel games zoals Call of Duty, enz. profiteren van prestatieverbeteringen die we hebben aangebracht met de 13e generatie.

Neem bijvoorbeeld sociale media. Er zijn veel meer makers van inhoud en YouTubers die inhoud publiceren, toch? En er is groei in esports. Veel mensen in India volgen tegenwoordig esports en daar komt de groei in pc-gaming vandaan. Ik zou zeggen dat het er komt. Het gaat zeker de goede kant op, maar het zal wat tijd kosten om volwassen te worden.

Ik denk dat we een gezonde doe-het-zelfgemeenschap hebben in India; het is gewoon dat het gefragmenteerd is. In tegenstelling tot sommige andere markten hebben we geen grote boetieknamen in India, maar de doe-het-zelfgemeenschap en de kanaalgemeenschap die we zien zijn behoorlijk gezond en robuust. We werken samen met distributeurs en subdistributeurs als het gaat om de verkoop van onze CPU’s, dus we werken veel met hen samen en we gaan ook door met de 13e generatie.

We doen veel aan marketing en nemen deel aan evenementen in het hele land. We hebben AMA’s gedaan. We zijn bezig met praten over en het presenteren van onze producten. Ook op dat vlak mag u van ons verwachten dat we meer gaan doen. We willen de gemeenschap betrokken houden bij alles wat we doen en brengen in termen van de 13e generatie en de toekomst. Ik denk dat het bewustzijn aan het groeien is, en het kost duidelijk tijd, maar India is op de goede weg wat betreft het groeiende bewustzijn van pc-gaming.

13e generatie Intel overklokken

Gadgets 360: Zijn er plannen om de nadruk te leggen op een combinatie van Intel Arc GPU’s met Core CPU’s? Zullen doe-het-zelfkopers kunnen profiteren van een combinatie van onderdelen?

Akshay Kamath: De [Intel Arc] producten die we hebben gelanceerd werken op desktop en mobiel. Er zijn bepaalde voordelen die we hebben laten zien, en het feit dat Intel CPU’s en alle GPU’s echt goed samenwerken. Sommige technologieën zoals Intel Adaptix [tuning tools for OEMs] en slimme stroomdeling tussen CPU en GPU, hebben we ter tafel gebracht om ervoor te zorgen dat onze Arc GPU’s goed werken met Intel-platforms. Maar dat is wat we tot nu toe hebben onthuld. Over toekomstplannen, verder niets.

Gadgets 360: wat zijn volgens u de factoren die mensen er momenteel toe aanzetten om te upgraden, en wat verkort de upgradecyclus en zorgt ervoor dat mensen sneller nieuwe pc’s kopen dan voorheen?

We hebben geweldige nieuwe functies; nieuwe technologieën die zijn begonnen uit te komen. Met de 12e generatie vorig jaar hadden we de Performance Hybrid Architecture die een revolutionaire prestatiesprong teweegbracht. Dus als je op dat moment een gamer was en je zag dat de 12e generatie me echt hielp mijn spel te verbeteren en me een verbetering in frames per seconde gaf, wat van cruciaal belang is in esports-competities, dan was er een dwingende reden. En het is hetzelfde voor dingen die we hebben geïntroduceerd, zoals DDR5, PCIe Gen 5, enzovoort. We hebben de overkloktools aanzienlijk verbeterd. We zijn de Extreme Tuning Utility al een hele tijd aan het verbeteren; het is gratis. Iedereen kan het downloaden en in zijn systeem gebruiken. Dat wordt nog beter met de 13e generatie met de per-core afstemmingsinterface en snelheidsoptimalisatie met één klik. Dus als je een beginner bent en je wilt overklokken maar bang bent, raad eens? U koopt een pc van de 12e of 13e generatie en u kunt het gemakkelijk doen. Dus deze technologische kenmerken helpen ook bij het nemen van die beslissing om de pc te upgraden.

Aan de andere kant worden notebooks steeds krachtiger – niet alleen voor gaming, maar zelfs voor dunne en lichte notebooks. Daarom introduceerden we vorig jaar ons platform uit de P-serie met de 12e generatie. We introduceerden ons Evo-platform, waar het niet alleen om de CPU-prestaties gaat, maar we werken samen met al deze ecosysteempartners, of het nu gaat om een ​​beeldschermleverancier, de OEM of ISV enzovoort, om de eindgebruiker een holistische ervaring te bieden. Evo is, zou ik zeggen, revolutionair geweest. Je hebt veel stijlvolle ontwerpen gezien en dat is echt belangrijk voor veel mobiele doorzetters; deze jonge professionals die willen dat het systeem er cool uitziet. Het is licht en bovendien snel. Het is klaar als je het deksel opent. Het is ogenblikkelijk; ze willen nergens op wachten.

Over het algemeen zou ik zeggen dat het ecosysteem ook echt een inhaalslag heeft gemaakt. De meeste laptops die je ziet zijn dunner, lichter en slanker dan pakweg vijf jaar geleden. En de betrokkenheid bij de pc’s en laptops is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Veel mensen zijn nu ook bezig met het maken van inhoud, dus veel solo- of hobbyistische makers van inhoud bewerken hun eigen video’s. Als je dat wilt doen, heb je prestaties nodig.

Use cases evolueren, de betrokkenheid is toegenomen en bovendien biedt de beschikbare technologie van het ecosysteem nu ook redenen voor hen om te kopen en te upgraden.

Gadgets 360: AI en machine learning werden gezien als de volgende grote buzzwords en aanjagers van groei, maar nu gebruiken mensen functies zonder noodzakelijkerwijs te weten dat ze rond AI zijn gebouwd, zoals beeldopschaling of achtergrondruisonderdrukking. Is er enige tractie voor dergelijke functies en is de benadering van Intel om AI te pushen veranderd, gezien de verwijdering van AVX512 vanaf de 12e generatie?

Akshay Kamath: AI is nu in veel technologie ingebouwd; het platform en de applicaties. Zo erg zelfs dat het bijna onzichtbaar is voor de eindgebruiker. Met Evo gebruiken we AI voor dynamische ruisonderdrukking, en dat begon als een kenmerk van de specificatie van de derde editie. Dat is een functie voor eindgebruikers. Ze zullen waarschijnlijk niet op zoek zijn [specifically AI-powered features]. Die doelgroep is op zoek naar een simpele oplossing voor een use case. Hoe neem ik een telefonische vergadering aan in een rumoerig café zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur van de batterij en zodat de beller aan de andere kant van de lijn een goede videoconferentie heeft? En dat vinden ze [a particular laptop] geeft ze dynamische ruisonderdrukking, zodat ze een use case vinden die er toe doet.

Dat gebruikt AI die is ingebouwd in de Evo-specificatie, in de processor. We bieden AI-instructies aan sinds de 10e generatie (Ice Lake). Met de 12e en 13e generatie hebben we de beslissing genomen om dat meer op de datacenterkant te concentreren. De E-cores in de 12e generatie en 13e generatie ondersteunen AVX512 niet, maar als je kijkt naar de werkbelasting van de client, zijn AVX2 en VNNI meer dan voldoende. Voor echt high-end use cases is AVX512 vereist en dat bieden we nog steeds aan in onze datacenterproducten.

Dus ik zou zeggen dat AI nu overal is. Het maakt deel uit van de use cases die we onderhouden en maakt ook deel uit van de verbeteringen met de 13e generatie. We gebruiken ML-technieken voor cache- en Thread Director-verbeteringen, we hebben een nieuw dynamisch prefetching-algoritme voor de L2-cache geïmplementeerd met behulp van ML-technieken met real-time telemetrie tijdens normale operaties. Eindgebruikers zullen zich bekommeren om de use case. Dat leveren we met de AI die we in het systeem hebben ingebouwd.

Sommige reacties zijn voor de duidelijkheid ingekort en enigszins bewerkt.

Openbaarmaking: Intel sponsorde de vluchten van de correspondent voor het evenement in New Delhi.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.