Twitter verliest het volledige kantoor in Brussel door de exodus van regelgevende instanties

0

Twitter Inc. heeft zijn laatst overgebleven werknemers in het regelgevingscentrum van Brussel verloren, in een tijd waarin het te maken krijgt met toenemende regelgevingsbeveiliging.

Het kleine kantoor van zes werknemers werd de afgelopen weken teruggebracht tot twee nadat Elon Musk op dramatische wijze personeel had ontslagen, volgens mensen met kennis van de uitgangen. De overige twee leden zijn de afgelopen week vertrokken, nadat Musk het personeel had opgeroepen zich in te zetten voor een ‘hardcore werkcultuur’.

Het kantoor in Brussel was een belangrijk knooppunt voor Twitter om zich bezig te houden met een stortvloed aan Europese regelgeving, waarvan een groot deel pas onlangs van kracht is geworden. Het sociale-mediaplatform vecht al lang tegen de perceptie dat het er niet in is geslaagd haatzaaiende uitlatingen en desinformatie te beheersen.

Een woordvoerder van Twitter was niet bereikbaar voor commentaar. De Brusselse vertrekken werden voor het eerst gemeld door de Financial Times.

Europese regelgevers en functionarissen hebben snel geëist dat Twitter gelijke tred houdt met zijn wettelijke eisen. Uren nadat miljardair Musk zijn deal van $ 44 miljard voor het bedrijf had gesloten, stuurde Europees commissaris Thierry Breton een waarschuwing naar de nieuwe eigenaar, waarin hij het bedrijf opriep “onze regels na te leven”.

De EU-wet inzake digitale diensten geeft regeringen meer macht om regels af te dwingen die bepalen hoe technologiebedrijven inhoud modereren en om te beslissen wanneer ze illegale inhoud moeten verwijderen. Als Musk hieraan niet voldoet, riskeert Twitter boetes van maar liefst 6% van de jaarlijkse omzet en kan het zelfs worden verboden.

In de VS heeft een groep democratische senatoren de Amerikaanse Federal Trade Commission ook gevraagd om te onderzoeken of Twitter de wetten inzake consumentenbescherming of het instemmingsbesluit onder Musk’s eigendom heeft geschonden.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.