Supreme Court Collegium beveelt de overplaatsing aan van zeven rechters van de High Courts

0

Supreme Court Collegium, Supreme Court Collegium-nieuws, Supreme Court Collegium-leden, Supreme Court
Afbeeldingsbron: PTI/REPRESENTATIE (BESTAND). Supreme Court Collegium beveelt de overplaatsing aan van 7 rechters van de High Courts.

Hooggerechtshof Collegium nieuws: Het Supreme Court Collegium heeft vandaag (24 november) de overplaatsing aanbevolen van zeven rechters van het Hooggerechtshof naar verschillende Hooggerechtshoven in het land. Het collegium onder leiding van opperrechter van India (CJI) DY Chandrachud adviseerde de overplaatsing van zeven rechters en uploadde de resolutie op de website van de hoogste rechtbank.

De rechters die worden aanbevolen voor overplaatsing zijn onder meer rechter VM Velumani, een rechter in het Madras High Court aan het Calcutta High Court. Het Collegium, dat ook de rechters Sanjay Kishan Kaul en S Abdul Nazeer omvat, adviseerde de overplaatsing van rechter Battu Devanand van het Hooggerechtshof van Andhra Pradesh naar het Hooggerechtshof van Madras.

Rechter D Ramesh is overgeplaatst van het Hooggerechtshof van Andhra Pradesh naar het Hooggerechtshof van Allahabad, terwijl rechter Lalitha Kanneganti aanraadde om van het Hooggerechtshof van Telangana naar het Hooggerechtshof van Karnataka te worden gestuurd.

Justitie D Nagarjun werd aanbevolen om te worden overgebracht van Telangana High Court naar Madras High Court. Het Collegium adviseerde de overplaatsing van Justitie T Raja van het Hooggerechtshof van Madras naar het Hooggerechtshof van Rajasthan. Justitie A Abhishek Reddy is overgeplaatst van Telangana High Court naar Patna High Court. Advocaten van het Hooggerechtshof van Telangana hadden geprotesteerd tegen de voorgestelde overplaatsing van Justitie Reddy en later ontmoette een delegatie van baliemedewerkers het CJI in het Hooggerechtshof.

De lijst met rechters van het Hooggerechtshof, die zijn aanbevolen voor overplaatsing, bevat echter niet rechter Nikhil S. Kariel van het Hooggerechtshof van Gujarat. Advocaten van Gujarat High Court Advocates’ Association hadden ook een ontmoeting met CJI en ze kregen de verzekering dat Collegium de bezwaren van de balie tegen de voorgestelde overplaatsing van rechter Kariel zou onderzoeken.

(Met ANI-ingangen)

LEES OOK: Supreme Court Collegium beveelt overplaatsing van drie High Court-rechters aan

LEES OOK: Wetsminister Kiren Rijiju zegt dat er moet worden ‘nagedacht’ over het collegiale benoemingssysteem

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.