Rockstar Games verbiedt NFT’s en crypto van online rollenspelservers van derden

0

Rockstar Games, de maker van iconische titels als de Grand Theft Auto (GTA)-serie en Red Dead Redemption, heeft zijn beleid ten aanzien van rollenspelservers en mods geüpdatet na er jarenlang over gezwegen te hebben. In de nieuwe beleidsupdate heeft Rockstar het gebruik van cryptocurrencies of crypto-activa zoals non-fungible tokens (NFT’s) verboden voor het maken van nieuwe content zoals games, verhalen, missies of kaarten, het genereren van inkomsten uit sponsoring en meer. Ondanks het feit dat Rockstar het rijke scala aan door de community gecreëerde ervaringen in zijn titels erkent, verwijdert het cruciale elementen van zijn games en verbiedt het naar verluidt gebruikers en modders volgens het bijgewerkte beleid.

De nieuwe regels zijn specifiek gericht op rollenspelservers. Zie ze als spin-offs van de originele GTA 5, gemaakt door mensen die geen Rockstar Games zijn, maar fans en ontwikkelaars. Ze breiden de gameplay verder uit dan wat spelers in het standaardspel kunnen doen door ze te laten spelen als normaal niet-speelbare personages, zoals politie, rechters of taxichauffeurs.

Het bedrijf benadrukte dat het deze servers ondanks de nieuwe beperkingen nog steeds ondersteunt. Het verbood ook de invoer of het misbruik van andere IP in het project, inclusief andere Rockstar IP, real-world merken, karakters, handelsmerken of muziek; en het maken van nieuwe spellen, verhalen, missies of kaarten.

“Rockstar Games heeft altijd geloofd in redelijke creativiteit van fans en wil dat makers hun passie voor onze games laten zien. ‘Roleplay’-servers van derden zijn een uitbreiding van het rijke scala aan door de gemeenschap gecreëerde ervaringen binnen Grand Theft Auto waarvan we hopen dat ze dat zullen blijven doen. gedijen op een veilige en vriendelijke manier voor de komende jaren’, aldus het bedrijf.

Servers zoals NoPixel, Twitch RP en Eclipse RP zijn enkele van de meest populaire servers die er zijn. Ze zorgen ervoor dat GTA V een van de meest gestreamde en bekeken categorieën is op het door Amazon geleide streamingplatform Twitch.

Terwijl traditionele modding-frameworks en modders het bijgewerkte beleid hebben geaccepteerd, moeten cryptocentrische rollenspelservers nog een verklaring delen. NFT-aangedreven GTA V rollenspelservers zoals MyMeta en OTF-gaming zullen enkele van de projecten zijn die naar verluidt zullen worden beïnvloed.

OTF Gaming zou in samenwerking met de beroemde hiphopartiest Lil Durk de Trenches All-Access Pass NFT-collectie uitbrengen. De collectie zou gebruikers zogenaamd toegang geven tot een aangepaste GTA RP-server, loot boxes, nieuwe artiesten op het radiostation en meer.

In het licht van het beleid heeft het gamingcollectief echter alle activiteiten op zijn server gestaakt. De servers zijn vanaf zondag tot nader order offline gehaald.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.