Microsoft kan geconfronteerd worden met een FTC-antitrustrechtszaak om het overnamebod van Activision Blizzard te blokkeren: rapport

0

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) zal waarschijnlijk een antitrustzaak aanspannen om het overnamebod van $ 69 miljard (ongeveer Rs. 5.63.500 crore) van Microsoft op de uitgever van videogames Activision Blizzard te blokkeren, meldde Politico woensdag, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de kwestie.

Een rechtszaak om de deal aan te vechten is niet gegarandeerd, en de vier commissarissen van de FTC moeten nog een klacht wegstemmen of advocaten van de bedrijven ontmoeten, aldus het rapport, eraan toevoegend dat de FTC-medewerkers die de deal beoordelen sceptisch staan ​​​​tegenover de argumenten van de bedrijven.

De FTC reageerde niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar van Reuters.

“We zijn vastbesloten om samen te blijven werken met toezichthouders over de hele wereld om de transactie door te laten gaan, maar zullen niet aarzelen om te vechten om de transactie te verdedigen als dat nodig is”, aldus een woordvoerder van Activision Blizzard. Elke suggestie dat de transactie zou kunnen leiden tot concurrentieverstorende effecten is “volstrekt absurd”, voegde de woordvoerder eraan toe.

Aandelen van Activision daalden ongeveer 2 procent in uitgebreide handel na 1% hoger te sluiten.

Microsoft, maker van de Xbox-gameconsole, kondigde in januari de deal aan om Activision, de maker van Call of Duty- en Candy Crush-games, te kopen in de grootste deal in de game-industrie in de geschiedenis, terwijl wereldwijde technologiereuzen hun aanspraken op een virtuele toekomst op het spel zetten.

Microsoft zet in op de overname om beter te kunnen concurreren met videogameleiders Tencent en Sony.

De deal wordt ook buiten de VS onder de loep genomen. De EU opende eerder deze maand een grootschalig onderzoek. De EU-mededingingshandhaver zei dat het tegen 23 maart 2023 zou beslissen of de deal wordt goedgekeurd of geblokkeerd.

De Britse antitrustwaakhond zei in september dat het een grootschalig onderzoek zou starten.

De overname kan de industrie schade berokkenen als Microsoft weigert rivalen toegang te geven tot de bestverkochte games van Activision, aldus de Britse antitrustregulator.

De deal heeft kritiek gekregen van Sony, maker van de Playstation-console, daarbij verwijzend naar de controle van Microsoft over games zoals Call of Duty.

“Sony, als marktleider, zegt zich zorgen te maken over Call of Duty, maar we hebben gezegd dat we vastbesloten zijn om dezelfde game op dezelfde dag beschikbaar te maken op zowel Xbox als PlayStation”, zei Microsoft-president en vice-voorzitter Brad Smith. gezegd.

Een woordvoerder van Microsoft zei: “We zijn bereid om tegemoet te komen aan de zorgen van toezichthouders, waaronder de FTC, en Sony om ervoor te zorgen dat de deal met vertrouwen wordt gesloten. We zullen Sony en Tencent nog steeds op de markt volgen nadat de deal is gesloten, en samen Activision en Xbox zullen gamers en ontwikkelaars ten goede komen en de industrie competitiever maken.”

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.