ISRO’s RH200 klinkende raket registreert 200ste opeenvolgende succesvolle lancering

0

ISRO maakte woensdag bekend dat de RH200, de veelzijdig klinkende raket van de Indiase ruimtevaartorganisatie, voor de 200ste opeenvolgende succesvolle lancering is geregistreerd vanaf de kust van Thumba, Thiruvananthapuram. De Indian Space Research Organization (ISRO) spreekt van een “historisch moment”. Het werd onder meer bijgewoond door voormalig president Ram Nath Kovind en ISRO-voorzitter S Somanath.

De succesvolle vlucht van de RH200 vertrok vanaf het Thumba Equatorial Rocket Launching Station (TERLS).

“Indiaas klinkende raketten worden gebruikt als geprivilegieerde instrumenten voor de wetenschappelijke gemeenschap voor het uitvoeren van experimenten op het gebied van meteorologie, astronomie en soortgelijke takken van ruimtefysica”, aldus een ISRO-verklaring.

Campagnes zoals Equatorial ElectroJet (EEJ), Leonid Meteor Shower (LMS), Indian Middle Atmosphere Program (IMAP), Monsoon Experiment (MONEX), Middle Atmosphere Dynamics (MIDAS) en Sooryagrahan-2010 zijn uitgevoerd met behulp van het sondeerraketplatform voor wetenschappelijke verkenning van de atmosfeer van de aarde, zei het.

De Rohini Sounding Rocket (RSR) -serie is de voorloper geweest van ISRO’s zwaardere en complexere lanceervoertuigen, en wordt zelfs vandaag de dag nog steeds gebruikt voor atmosferische en meteorologische studies, zei het nationale ruimteagentschap dat hier zijn hoofdkantoor heeft.

“De 200ste succesvolle vlucht op rij getuigt van de inzet van Indiase raketwetenschappers voor een ongeëvenaarde betrouwbaarheid die door de jaren heen is aangetoond”, aldus het rapport.

Ondertussen staat ISRO helemaal klaar voor de lancering van de PSLV-C54/EOS-06-missie met Oceansat-3 en acht nano-satellieten, waaronder één uit Bhutan, vanaf de Sriharikota-ruimtehaven op 26 november. De lancering is gepland om 11.56 uur op zaterdag, de nationale Dat heeft het ruimteagentschap zondag gezegd.

Vorige week kondigde ISRO aan dat het laadvermogen van India’s zwaarste LVM3-raket met maximaal 450 kg is verbeterd na een succesvolle motortest. Volgens de Indian Space Research Organisation werd de CE20 cryogene motor die in eigen land is ontwikkeld voor Launch Vehicle Mark 3 (LVM3) op 9 november voor het eerst onderworpen aan een succesvolle hete test met een hoger stuwkrachtniveau van 21,8 ton, volgens de Indiase nationale ruimte agentschap.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.