ISRO zegt dat het een herbruikbare raket wil ontwikkelen voor het vervoeren van zware ladingen, en vraagt ​​de industrie om samen te werken

0

Terwijl India tegen 2035 zijn eigen ruimtestation wil opzetten, heeft de Indian Space Research Organization (ISRO) de industrie voorgesteld om met haar samen te werken aan de ontwikkeling van een herbruikbare raket die zwaardere ladingen in een baan om de aarde kan brengen.

ISRO-voorzitter S Somanath, ook wel de Next-Generation Launch Vehicle (NGLV) genoemd, zei dat het ruimteagentschap bezig was met het ontwerp van de raket en zou graag zien dat de industrie ermee samenwerkt bij de ontwikkeling.

“Het is de bedoeling om de industrie mee te nemen in het ontwikkelingsproces. Niet al het geld hoeft door ons te worden geïnvesteerd. We willen dat de industrie investeert om deze raket voor ons allemaal te maken”, vertelde Somanath hier aan PTI.

Hij zei dat de raket een lading van 10 ton in de Geostationary Transfer Orbit (GTO) of 20 ton naar de lage baan om de aarde zal vervoeren.

Een andere ISRO-functionaris zei dat de nieuwe raket nuttig zou zijn, aangezien India van plan is tegen 2035 een eigen ruimtestation te hebben en ook deep space-missies, bemande ruimtevluchten, vrachtmissies en het tegelijkertijd in een baan brengen van meerdere communicatiesatellieten in de gaten houdt.

De NGLV is bedoeld als een eenvoudige, robuuste machine die is ontworpen voor bulkproductie en die ruimtetransport kosteneffectiever zal maken.

Somanath zei dat de Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV), ISRO’s oorlogspaardraket, gebaseerd was op de technologie die in de jaren ’80 werd ontwikkeld en in de toekomst niet kan worden gebruikt om raketten te lanceren.

ISRO is van plan om het ontwerp van de NGLV binnen een jaar klaar te hebben en aan de industrie aan te bieden voor productie, met de eerste lancering voorlopig gepland voor 2030.

De NGLV zou een drietrapsraket kunnen zijn die wordt aangedreven door groene brandstofcombinaties zoals methaan en vloeibare zuurstof of kerosine en vloeibare zuurstof.

Volgens een presentatie van Somanath op een conferentie eerder deze maand, zou de NGLV lanceringskosten kunnen bieden van $ 1900 (ongeveer Rs. 1.56.600) per kg laadvermogen in de herbruikbare vorm en $ 3.000 (ongeveer Rs. 2.47.200) per kg in het vervangbare formaat.

De ruimtevaarteconomie van India was in 2020 geraamd op $ 9,6 miljard (ongeveer Rs. 79.100 crore) en zal naar verwachting in 2025 $ 12,8 miljard (ongeveer Rs. 1.05.500 crore) bereiken, volgens het ISpA-E&Y-rapport getiteld ‘Developing the Space Ecosystem in India: focus op inclusieve groei’.

In dollars uitgedrukt, zou het segment voor satellietdiensten en -toepassingen het grootste zijn met een omzet van $ 4,6 miljard (ongeveer Rs. 37.900 crore) in 2025, gevolgd door het grondsegment van $ 4 miljard (ongeveer Rs. 32.900 crore), satellietproductie voor $ 3,2 miljard (ongeveer Rs. 26.375 crore) en lanceringsservices voor $ 1 miljard (ongeveer Rs. 8.242 crore).

Het aandeel van India in het segment van lanceringsservices was in 2020 vastgesteld op $ 600 miljoen (ruwweg Rs. 4.945 crore) en zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 13 procent tot $ 1 miljard in 2025, aldus het rapport.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.