ISRO lanceert 9 satellieten op 26 november: 5 dingen om te weten

0

Bengaluru: De Indian Space Research Organization (ISRO) lanceert op 26 november de PSLV-C54/EOS-06-missie met Oceansat-3 en acht nanosatellieten, waaronder één uit Bhutan, aan boord van de Sriharikota-ruimtehaven. 3) plus acht nano-satellieten (BhutanSat, ‘Anand’ van Pixxel, Thybolt twee nummers van Dhruva Space en Astrocast – vier nummers van Spaceflight USA)”, vertelde een hoge ISRO-functionaris zondag aan PTI.

1) De lancering is gepland om 11.56 uur op 26 november, zaterdag,

2) ISRO’s PSLV-C54 zal EOS-06 (aardobservatiesatelliet – 06) en acht nanosatellieten lanceren in twee verschillende SSPO’s.

3) De primaire satelliet (EOS-06) wordt gescheiden in Orbit-1. Vervolgens wordt de Orbit-verandering gepland door gebruik te maken van twee Orbit Change Thrusters (OCT’s) die zijn geïntroduceerd in de Propulsion Bay Ring van het PSLV-C54-voertuig.

4) De Passenger Payloads (PPL’s) worden gescheiden in Orbit-2.

5) Dit is de 56e vlucht van de Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) en de 24e vlucht van de PSLV-XL-versie met 6 PSOM-XL’s. PSLV-C54-lancering is gepland vanaf First Launch Pad (FLP), SDSC, SHAR.

Ander nieuws: de veelzijdig klinkende raket van ISRO RH200 heeft zijn 200ste opeenvolgende succesvolle lancering geregistreerd vanaf de oevers van Thumba, Thiruvananthapuram.

De Indian Space Research Organization (ISRO) noemde het een “historisch moment”. Het werd onder meer bijgewoond door voormalig president Ram Nath Kovind en ISRO-voorzitter S Somanath.

De succesvolle vlucht van de RH200 vertrok vanaf het Thumba Equatorial Rocket Launching Station (TERLS).

“Indiaas klinkende raketten worden gebruikt als geprivilegieerde instrumenten voor de wetenschappelijke gemeenschap voor het uitvoeren van experimenten op het gebied van meteorologie, astronomie en soortgelijke takken van ruimtefysica”, aldus een ISRO-verklaring.

– Met input van bureaus

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.