ICMR zoekt erkenning voor fase 3-onderzoeken van het eerste dengue-vaccin

0

NIEUW DELHI Op zoek naar de ontwikkeling van het eerste effectieve vaccin tegen dengue, heeft de Indian Council of Medical Research (ICMR) toestemming gevraagd aan de Drugs Controller General of India (DCGI) voor fase 3-onderzoeken van een kandidaat-vaccin dat het heeft ontwikkeld met medicijnfabrikanten Serum Institute en Wondermiddel Biotec.

India wankelt onder een dengue-uitbraak met 86 doden en meer dan 100.000 gevallen.

Een door Frankrijk ontwikkeld vaccin krijgt om veiligheidsredenen nog goedkeuring van veel landen, waaronder India.

Een goedkeuring van het Indiase vaccin van de DCGI zou kunnen helpen bij de wereldwijde strijd tegen dengue, waarvoor geen specifieke behandeling bestaat, met patiënten die momenteel worden behandeld voor symptomen.

“We hebben het fase 3-protocol ingediend bij DCGI. Momenteel boeken we vooruitgang met Panacea Biotec. Hoe snel we starten, hangt af van goedkeuringen. Het Serum Institute of India komt iets later omdat ze nog wat aanvullende onderzoeken doen voordat ze fase 3 ingaan’, zei een ICMR-wetenschapper die op de hoogte was van de kwestie.

“Het Serum Institute is bezig met het ontwikkelen van enkele testbatches voordat we het proces van fase 3 klinische proef starten”, zei de persoon.

Vragen aan het ministerie van Volksgezondheid, Serum Institute of India en Panacea Biotech leverden geen reactie op.

Dengue-virus heeft vier stammen: DENV-1 die klassieke knokkelkoorts veroorzaakt, DENV-2 die hemorragische koorts met shock tot gevolg heeft, DENV-3 die koorts zonder shock veroorzaakt en DENV-4 die tot koorts zonder shock of diepe shock leidt. Wetenschappers zeggen dat DENV-2, dat meer virulent van aard is, dit jaar in omloop is.

De zwaarst getroffen staten/UT’s zijn Kerala, Haryana, Jammu & Kashmir, Bihar, Delhi, Rajasthan, Gujarat en Karnataka.

Takeda Pharmaceuticals zei woensdag dat de Amerikaanse Food and Drug Administration de Biologics License Application (BLA) voor TAK-003, een door het Japanse bedrijf ontwikkeld kandidaat-dengue-vaccin, heeft geaccepteerd en prioriteit heeft verleend.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.