Fans van ‘Game of Thrones’ rouwen om het verlies van Dr. Feelgood-gitarist Wilko Johnson

0

Het is een trieste dag voor fans van de epische fantasieserie van HBO Game of Thrones en punkrock met het overlijden van een man die beide ogenschijnlijk ongelijksoortige rijken van entertainment verhief, Wilko Johnson.

Johnson, die voor het eerst bekendheid verwierf met zijn razendsnelle gitaarlicks met de band Dr Feelgood uit de jaren 70, stierf na verschillende ups en downs met betrekking tot zijn gezondheid die een decennium teruggingen, zoals Mark Savage van de BBC uitlegde.

“Tien jaar geleden overleefde hij wat aanvankelijk werd gediagnosticeerd als een terminaal geval van alvleesklierkanker. De muzikant weigerde chemotherapie om aan een afscheidstournee te beginnen […] Latere tests ontdekten echter dat de alvleesklierkanker van de gitarist in feite een zeldzame en minder agressieve neuro-endocriene tumor was. Hij onderging een ingrijpende operatie van 11 uur waarbij zijn alvleesklier, milt en delen van zijn maag en darmen werden verwijderd, en werd in 2014 kankervrij verklaard.”

Het is niet helemaal duidelijk wat de doodsoorzaak was van Johnson, die vier decennia lang een solocarrière als muzikant had en twee seizoenen lang de stille beul Ser Ilyn Payne speelde. Game of Thrones. Vertegenwoordigers van Johnson kondigden de dood van de muzikant en acteur op Twitter aan en zeiden:

“Dit is de aankondiging die we nooit wilden doen, en we doen dit met pijn in het hart: Wilko Johnson is overleden. Op maandag 21 november is hij thuis overleden. Bedankt voor het respecteren van de privacy van de familie in deze zeer droevige tijd. RIP Wilko Johnson.”

“Ik ben bedroefd om vandaag te horen dat Wilko Johnson is overleden […] Ik bewonderde hem echt en we zullen hem allemaal missen”, schreef Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page.

Blaine Harrison, van de rockband Mystery Jet, noemde Johnson “een van de beste die het ooit heeft gedaan” terwijl hij een clip deelde van de overleden muzikant die het versnipperde.

“[W]wat een geweldige gitarist, wat een unieke stijl. Zegen zijn hart”, schreef Red Hot Chili Peppers-bassist Flea.

“Buitengewone gitarist en prachtige libel 🙏”, merkte muzikant Nick Heyward op.

“Zijn unieke, bekabelde spel en podiumpresentatie hebben veel gitaristen geboeid en geïnspireerd, waaronder ikzelf”, zei Alex Kapranos van Franz Ferdinand in een oprecht eerbetoon.

Clem Burke van Blondie noemde Johnson ook een ‘legende’.

Graham Coxon van Blur noemde Johnson een van zijn ‘helden’ aller tijden.

“God speed Wilko”, schreef Tim Burgess van The Charlatans, naast een emoji met een gebroken hart.

Een fan beschreef het optreden van de muzikant op Game of Thrones als zijn ‘favoriete Wilko Johnson-moment’.

Andere legendarische muzikanten brachten hulde aan de overleden gitarist, waaronder Roger Daltrey van The Who, die Johnson in een verklaring beschreef als een ‘vriend’ die hij gelukkig kende.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.