Delhi Shahi Imam stemt ermee in het bevel in te trekken dat de toegang van vrouwen tot de Jama Masjid beperkt nadat LG om de laatste updates heeft verzocht

0

Jama masjid Delhi, shahi imam jama masjid delhi, Jama Masjid, Jama Masjid nieuws, binnenkomst voor vrouwen, binnenkomst o
Afbeeldingsbron: PTI/REPRESENTATIE (BESTAND). Delhi: Shahi Imam stemt ermee in het bevel in te trekken dat ‘de toegang van vrouwen’ tot de Jama Masjid beperkt.

Jama moskee Delhi: Jama Masjid’s Shahi Imam heeft eindelijk ingestemd met het intrekken van het bevel dat de toegang van vrouwen tot de moskee beperkt, nadat Delhi LG VK Saxena met hem had gesproken en hem verzocht het decreet in te trekken, zeiden bronnen bij Raj Niwas vandaag. Ze voegden eraan toe dat Imam Bukhari ermee instemde het bevel in te trekken, op voorwaarde dat bezoekers de heiligheid van de moskee respecteren en handhaven.

De administratie van Delhi’s beroemde Jama Masjid had buiten de hoofdpoorten borden opgehangen die de toegang van ‘meisjes’ verbood, alleen of in groepen. Toen de controverse escaleerde, zei de Shahi Imam van de moskee op donderdag (24 november) dat het bevel niet van toepassing is op degenen die komen bidden.

De kwestie leidde in sommige kringen tot verontwaardiging omdat vrouwenrechtenactivisten het besluit van de moskee regressief en onaanvaardbaar noemden. De mededelingen, die geen datum hebben, verschenen een paar dagen geleden buiten de drie belangrijkste toegangspoorten, aldus bronnen bij de administratie. Het is echter nu pas onder de aandacht gekomen.

“Jama Masjid mein ladki ya ladkiyon ka akele daakhla mana hai (De toegang van een meisje of meisjes is niet toegestaan ​​in Jama Masjid)”, luidt het bericht van de administratie van het 17e-eeuwse monument uit het Mughal-tijdperk dat ook duizenden gelovigen trekt als toeristen.

Eerder op de dag gaf de voorzitter van de Delhi Commission for Women, Swati Maliwal, donderdag de Shahi Imam van Jama Masjid, Delhi uit nadat hij kennis had genomen van de recente toegangsbeperking voor vrouwen die alleen of in een groep naar de beroemde moskee komen. Het bestuur van de moskee heeft buiten de hoofdpoorten borden opgehangen die de toegang van ‘meisjes’, alleen of in groepen, verbieden. .

Omdat de kwestie in sommige kringen echter tot verontwaardiging leidde, kwam de Shahi-imam tussenbeide en zei dat het bevel niet van toepassing is op degenen die komen bidden. Volgens Syed Ahmed Bukhari, de Shahi Imam, werd het besluit genomen nadat enkele “incidenten” waren gemeld op het terrein van het erfgoed. “Jama Masjid is een plaats van aanbidding en daarvoor zijn mensen welkom. Maar meisjes komen alleen en wachten op hun afspraakjes. Daar is deze plek niet voor bedoeld. Daarop is de beperking”, zei Bukhari.

“Elke plaats, of het nu een moskee, tempel of gurudwara is, is een plaats van aanbidding (ibadat ki jagah hai) en er is geen beperking voor iemand die voor dat doel komt. Vandaag bezocht een groep van 20-25 meisjes en ze waren toegestaan ​​om binnen te komen,” voegde Bukhari eraan toe. Een niet-overtuigde DCW noemde het echter een ‘schending van de rechten van de vrouw’ en gaf een waarschuwing.

(Met input van agentschappen)

LEES OOK: DCW geeft bericht aan Shahi Imam van Jama Masjid over beperking van toegang van vrouwen

LEES OOK: Delhi: Jama Masjid’s nieuwe dictaat verbiedt eenzame, groepstoegang van meisjes tot historische moskee

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.