China in de greep van de ergste uitbraak van Covid ooit terwijl een recordaantal gevallen door het land raast | Wetenschap | Nieuws

0

China heeft een recordaantal dagelijkse Covid-gevallen geregistreerd, het hoogste sinds het begin van de pandemie, terwijl Peking blijft worstelen om het virus onder controle te krijgen. Er waren woensdag 31.527 geregistreerde gevallen, meer dan de 28.000 piek die werd geregistreerd in april, toen Shanghai, de grootste stad van China, op slot ging. Nu worden er grote uitbraken gemeld in verschillende regio’s, waaronder de hoofdstad Beijing en handelscentrum Guangzhou, ondanks het feit dat de regering strenge beperkingen oplegt om de verspreiding van de ziekte onder controle te krijgen. De maatregelen zijn zelfs zo streng geweest dat burgers in protest zijn uitgebroken en zich hebben verzet tegen het zero-Covid-beleid van die staat.

Liu Xiaofeng, adjunct-directeur van het Gemeentelijk Centrum voor Ziektebestrijding en Preventie, waarschuwde eerder deze week dat China “de meest gecompliceerde en strengste preventie- en bestrijdingsmaatregelen” zal uitrollen, maar waarschuwde dat de situatie steeds moeilijker te beheersen wordt.

De enorme stijging van het aantal gevallen komt echter na een eerdere versoepeling van enkele van de strenge beperkingen die succesvol waren gebleken bij het redden van levens in het land met een bevolking van 1,4 miljard. Volgens Chinese functionarissen heeft de nultolerantiebenadering geleid tot aanzienlijk lagere gevallen en sterftecijfers in vergelijking met andere landen.

De quarantaine voor nauwe contacten was teruggebracht van zeven dagen in een staatsinrichting naar vijf dagen en drie dagen thuis. De autoriteiten stopten ook met het opnemen van secundaire contacten, waardoor veel meer mensen quarantaine konden vermijden.

Ambtenaren hebben ook geprobeerd te voorkomen dat algemene lockdowns worden afgedwongen, zoals Shanghai eerder dit jaar meemaakte. Maar nu het aantal gevallen recordhoogtes bereikt, lijkt het erop dat de zwaarst mogelijke maatregelen weer op het spel staan.

In delen van Peking bijvoorbeeld, worden de lessen van leerlingen online gezet, omdat scholen zich opmaken om in sommige regio’s te sluiten, waarbij bewoners in enkele van de zwaarst getroffen gebieden het bevel krijgen thuis te blijven.

Het nul-COVID-beleid van China roept steden op om meer gerichte maatregelen te nemen en wijdverbreide lockdowns te vermijden. In Guangzhou in het zuiden van China werd eerder deze week ook een vijfdaagse afsluiting van het dichtstbevolkte district bevolen. De centrale stad Zhengzhou maakt zich ook op om vanaf vrijdag een effectieve afsluiting af te dwingen voor 6,6 miljoen inwoners, hebben ambtenaren gezegd.

Vanaf donderdag mogen bewoners naar verluidt alleen hun huis verlaten om eten te kopen of medische behandeling te krijgen. Ondertussen voert de regering dagelijkse massale tests uit als onderdeel van haar “vernietigingsoorlog” terwijl ze zich haast om het virus uit te roeien.

De Chinese president Xi Jinping heeft betoogd dat strenge maatregelen nodig zijn om de oudere bevolking van China te beschermen, die een lagere vaccinatiegraad kent dan in andere ontwikkelde landen.

Hoewel China een algemene vaccinatiegraad heeft van meer dan 92 procent die ten minste één dosis hebben gekregen, is dat aantal veel kleiner onder ouderen, vooral degenen ouder dan 80 jaar, waar het slechts 65 procent is. De totale officiële tol van 5.227 in de hoofdstad staat nu op 5.227, na de eerste geregistreerde sterfgevallen als gevolg van het virus sinds mei.

Maar de harde maatregelen zijn ontwrichtend gebleken voor zowel de nationale economie – met aandelen op het vasteland van China die dalen naarmate de tol van Covid zorgen baart – als ook voor de bevolking, aangezien de publieke woede over de maatregelen van de autoriteiten enorm is gestegen, ondanks de strikte censuurwetten van het land.

Vorige week kregen studenten en medewerkers van Peking University in Beijing te horen dat ze het terrein niet zouden mogen verlaten, tenzij absoluut noodzakelijk, nadat er slechts één geval op de campus was ontdekt.

NIET MISSEN
Onderzoekers uit het oude Egypte deden ‘vondst van hun leven’ in Caïro [REPORT]
Schotland’s ‘grootste middeleeuwse muntschat’ in 200 jaar opgegraven [INSIGHT]
Mysterie van Britse onderzeeër die verdween in WO II is mogelijk opgelost [REVEAL]

Chet, een inwoner van de stad die vlakbij woont waar een verhit protest plaatsvond, vertelde Reuters: “Het was behoorlijk gespannen daar gisteravond. Iedereen zorgde ervoor dat hun deuren op slot waren. Toen het zo dicht bij mij gebeurde, vond ik het echt verontrustend. Ik kon vannacht niet slapen na het bekijken van die beelden.

En Guangzhou, dat momenteel lijdt onder de grootste uitbraak, denkt na over meer lokale afsluitingen, bewoners hebben barrières neergehaald en protesteren ook door de straten.

Maar Chinese functionarissen hebben vastgehouden aan hun strategie, met het argument dat het cruciaal is om levens te redden en te voorkomen dat het medische systeem overweldigd raakt.

En hoewel de gevallen van Covid een recordhoogte bereiken, is de werklast naar wereldwijde maatstaven nog steeds klein, met percentages die veel lager zijn dan in veel andere ontwikkelde landen op hun pandemische hoogtepunt.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.