Britse Paralympische ster John McFall wordt eerste gehandicapte astronaut in de ruimte | Wetenschap | Nieuws

0

Parlympiër John McFall geselecteerd om ESA-astronaut te worden

De 41-jarige John McFall uit het VK is een van de 17 kandidaten die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de Astronaut Class van 2022 van de European Space Agency – die uiteindelijk allemaal naar de maan zouden kunnen gaan. De aankondiging van de toekomstige lichting ruimteverkenners werd vanmiddag gedaan in het Grand Palais Éphémère in Parijs na de afsluiting van de tweedaagse ESA-raadsvergadering op ministerieel niveau.

De ESA Astronaut Class van 2022, zo onthulde het ruimteagentschap, omvat vijf carrière-astronauten, 11 leden voor de astronautenreserve – en één astronaut met een fysieke handicap – de heer McFall – geselecteerd voor het “Parastronaut Feasibility Project” dat “ons begrip van , en overwin de barrières die ruimtevaart opwerpt voor astronauten met een lichamelijke handicap”.

Vorig jaar was het de eerste keer sinds 2008 dat het ruimteagentschap een oproep deed aan kandidaten om deel te nemen aan hun astronautenprogramma. In totaal ontvingen ze meer dan 22.500 geldige kandidaten uit alle lidstaten en geassocieerde leden van de ESA, waaronder 257 sollicitaties voor de rol van astronaut met een fysieke handicap.

De meeste aanvragen kwamen uit Frankrijk – met 7.087 inzendingen – gevolgd door Duitsland (3.695), het Verenigd Koninkrijk (2.000), Italië (1.845) en Spanje (1.341).

Van de aanvankelijke kandidaten was 76 procent man en 24 procent vrouw, waarbij 530 vrouwen en 831 mannen werden uitgenodigd om door te gaan naar de tweede selectiefase. Van de aanvragers uit het VK zijn er 166 doorgedrongen tot de tweede fase.

Na de eerste screening – waarbij het cv, de documentatie en de resultaten van speciale vragenlijsten van elke sollicitant werden bekeken – werden in de tweede fase 1.361 kandidaten onderworpen aan een reeks tests van praktisch tot psychologisch in het ESA-beoordelingscentrum in Hamburg.

Dit werd gevolgd door een aanvullend, medisch gebaseerd screeningproces – gevolgd door twee interviews. De eerste toetste gedrags- en technische vaardigheden, terwijl het laatste interview werd gehouden met de directeur-generaal van ESA zelf, dr. Josef Aschbacher.

De nieuwe lichting astronauten zal in dienst treden bij het European Astronaut Centre in Keulen, Duitsland, waar ze een basisopleiding van een jaar zullen volgen. Hierna gaan ze naar de trainingsfase van het ruimtestation voordat ze aan specifieke missies worden toegewezen.

Toekomstige astronaut John McFall

De aankondiging van de toekomstige lichting ruimteverkenners werd vanmiddag in Parijs gedaan (Afbeelding: Getty Images)

De ESA-astronautenklasse van 2022

Op de foto: de ESA-astronautenklasse van 2022 (Afbeelding: ESA)

Voorafgaand aan de aankondiging van de nieuwe klasse astronauten, zei dr. Aschbacher dat het allemaal “ongelooflijke mensen” waren. Hij voegde eraan toe: “Vandaag verwelkomen we de 17 leden van de nieuwe ESA-astronautenklasse 2022. Deze ESA-astronautenklasse brengt ambitie, talent en diversiteit in veel verschillende vormen – om onze inspanningen en onze toekomst te stimuleren.”

Vijf kandidaten werden gekozen om loopbaanastronaut te worden. Ze omvatten de Britse Rosemary Coogan, een astronoom bij het National Centre for Space Studies; en de Franse Sophie Adenot, een helikopterpiloot met meer dan 3.000 vlieguren op haar naam in zowel testvluchten als reddingsmissies.

Ze zullen worden vergezeld door de Spaanse Pablo Álvarez Fernández, een ruimtevaartingenieur die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en het testen van bioseals voor de ExoMars-rover die op zoek zal gaan naar tekenen van leven op de Rode Planeet.

De laatste twee nieuwe ESA-astronauten zijn de Belg Raphaël Liégeois, een biomedisch ingenieur die werkt als onderzoeks- en onderwijsassistent aan de Universiteit van Genève en de École Polytechnique Fédérale de Lausanne; en de Zwitser Marco Sieber, een reddingsdokter voor helikopters die van vliegen en paragliden houdt en als sergeant in het Zwitserse leger heeft gediend.

Naast de heer McFall en mevrouw Coogan haalde een derde Brit ook de ESA Astronaut Class van 2022. Meganne Christian is materiaalwetenschapper bij de National Research Council van Itlay in Bologna, Italië.

ESA’s directeur van Human and Robotic Exploration, David Parker, zei: “Dit is een buitengewone tijd voor bemande ruimtevluchten en voor Europa. Na de succesvolle lancering van Artemis I met ESA’s European Service Module die Orion naar de maan aandrijft, lopen we voorop in de verkenning van de bemande ruimte. We zijn verheugd om deze groep extreem getalenteerde mensen te hebben om de Europese wetenschap en operaties in het internationale ruimtestation ISS en daarbuiten voort te zetten.”

LEES MEER: Mensen zouden op de maan kunnen leven voordat het decennium voorbij is, zegt NASA

Mr McFall en de andere nieuwe astronauten

De heer McFall zei: ‘Ik denk dat ik veel aan de studie kan toevoegen, ook inspiratie.’ (Afbeelding: ESA)

Tijdens de aankondiging van de nieuwe klasse ESA-astronauten zei de heer McFall: “Toen werd aangekondigd dat ze op zoek waren naar een kandidaat met een fysieke handicap, dacht ik dat het zo’n opwindende mogelijkheid was, zo moedig en moedig om te doen.

“Dus met mijn wetenschappelijke achtergrond en uitgebreide ervaring voelde ik me genoodzaakt om te proberen ESA te helpen bij het beantwoorden van de vraag of iemand met een fysieke beperking zinvol werk in de ruimte kan doen. Ik denk dat ik veel aan de studie kan toevoegen, ook inspiratie.”

Hij concludeerde: “Wetenschap is voor iedereen en dat geldt ook voor de ruimte.”

Reagerend op het nieuws van de heer McFall’s selectie, zei Alison Kerry, hoofd communicatie voor de gelijkheid van personen met een handicap, Scope: “Dit is een grote stap voorwaarts. Bij elk project, van het bouwen van een website tot de opleiding tot astronaut, moeten mensen met een handicap vanaf het allereerste begin worden betrokken en overwogen. Als we dit zouden doen, zou onze samenleving veel toegankelijker zijn voor iedereen. Een betere vertegenwoordiging van mensen met een handicap in invloedrijke rollen zal de houding echt helpen verbeteren en de barrières wegnemen waar veel mensen met een handicap tegenwoordig mee te maken hebben.”

Dr. Paul Bate, Chief Executive van de UK Space Agency, zei: “Dit is een gedenkwaardige dag voor de UK Space Agency, onze ruimtevaartsector en het land als geheel. Door onze investering in de European Space Agency speelt het Verenigd Koninkrijk een leidende rol in de verkenning van de ruimte en werkt het samen met internationale partners om het unieke uitkijkpunt van de ruimte te gebruiken ten gunste van het leven op aarde.

“De ruimte heeft een ongelooflijke kracht om te inspireren en ik weet zeker dat Rosemary, John en Meganne helden zullen worden voor veel jonge mensen en hen zullen inspireren om naar de sterren te schieten. Het is ook belangrijk om te onthouden dat er achter elke astronaut een toegewijd team van mensen staat, ook in het VK, die achter de schermen werken om het ongelooflijke te bereiken.”

John MacFall

Op de foto: John McFall, 41, is een professionele atletiekatleet (Afbeelding: ESA)

Minister van Wetenschap en Ruimte George Freeman zei: “Tim Peake’s Principia-missie heeft ons allemaal laten zien hoe de ruimte de kracht heeft om miljoenen in het hele land te inspireren, wat de rol van het VK als supermacht in de ruimtewetenschap illustreert.

“De aankondiging van vandaag van de volgende groep Britse ESA-astronauten is een teken van internationaal respect voor zowel Britse ruimtewetenschappers als de toewijding van het VK aan ruimte voor iedereen.

“Net zoals sport de ultieme proeftuin is van menselijke inspanning op het land, vertegenwoordigt de ruimte de ultieme proeftuin voor wetenschap en technologie. Aangezien de Paralympische Spelen van 2012 in Londen het wereldwijde profiel van de Paralympische Spelen veranderden, is de ruimte de ultieme omgeving om onze toewijding aan de waarden van gezamenlijk streven voor het welzijn van de mensheid en de planeet te tonen.

“Ik feliciteer Rosemary, John en Meganne met hun opmerkelijke prestatie en kijk ernaar uit om een ​​nieuwe generatie te inspireren.”

NIET MISSEN:

Schotland’s ‘grootste middeleeuwse muntschat’ in 200 jaar opgegraven [ANALYSIS]
Geautomatiseerde National Grid-waarschuwing veroorzaakt paniek als bedrijf waarschuwing annuleert [INSIGHT]
Energielevenslijn als locatie voor batterijopslag van Tesla-technologie komt vroeg [REPORT]

Rosemary Coogan (l) en Meganne Christian (r)

Op de foto: Rosemary Coogan (links) en Meganne Christian (rechts) (Afbeelding: ESA)

ESA-astronautaanvragen per lidstaat

De astronauten die zich bij de nieuwe klasse voegden, werden geselecteerd uit een pool van meer dan 22.500 kandidaten (Afbeelding: ESA)

Over de resultaten van de ESA-raadsvergadering zei de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, dat deze boven verwachting succesvol was. Europa, voegde hij eraan toe, kan zijn ruimteambities waarmaken en “kan concurreren met China en de VS – de twee andere ruimtemachten van de planeet.

De heer Le Maire zei ook dat Europa had besloten dat het een voorkeur had voor soevereiniteit in de ruimtevaart – zowel als het gaat om missies zoals Ariane, maar ook als het gaat om het monitoren van klimaatveranderingen vanuit de ruimte en communicatietechnologie.

De Duitse coördinator voor lucht- en ruimtevaartbeleid dr. Anna Christmann was het daarmee eens en voegde eraan toe: in de ruimte. Ik denk dat dat een heel belangrijk signaal is dat hier vanuit Parijs wordt afgegeven. We willen een sterk onderdeel zijn van de wereldwijde ontwikkeling van ruimtetechnologie.”

De ESA, vervolgde ze, is “zo speciaal” en noemde het bureau een “sterk resultaat” van Europese samenwerking en expertise.

Dr. Aschbacher merkte op dat Europa heeft ingestemd met € 16,9 miljard (£ 14,5 miljard) aan financiering voor de ESA – een stijging van bijna 17 procent ten opzichte van wat na de laatste ministeriële conferentie naar voren is gebracht – ondanks de verschillende economische uitdagingen op dit moment en de blijvende gevolgen van de COVID-19-pandemie.

De directeur-generaal van ESA voegde eraan toe dat € 2,7 miljard (£ 2,3 miljard) hiervan zou worden besteed aan menselijke en robotachtige verkenning van de ruimte. Hij noemde ook twee geplande missies in het bijzonder – de eerste is “Argonaut”, de European Large Logistics Lander.

Dit vaartuig zal een “bestelwagen” voor meerdere missies zijn die verschillende ladingen van en naar de maan zal helpen vervoeren, waaronder wetenschappelijke experimenten, rovers, rotsmonsters en infrastructuur. Het eerste transport naar het maanoppervlak, zei hij, wordt begin jaren 2030 verwacht.

Dr. Aschbacher gaf ook toe dat ExoMars – dat bedoeld is om te jagen op tekenen van vorig leven op Mars – de laatste tijd een “turbulente tijd” heeft doorgemaakt in de nasleep van de invasie van Vladimir Poetin in Oekraïne, wat ertoe leidde dat Europa de samenwerking met Rusland over het project beëindigde. .

Hij merkte echter op dat Europa, na verschillende opties te hebben besproken, heeft besloten “de verantwoordelijkheid te nemen” om de missie uit te voeren, met wat hulp van de VS en NASA.

De heer Freeman vertelde Express.co.uk: “Dit is een enorm belangrijke ESA-top geweest – het overeenkomen van een groot vijfjarig ruimtevaartprogramma van € 17 miljard ter ondersteuning van onze snelgroeiende Britse commerciële SpaceTech-sector van £ 16 miljard en onze verkenning van de diepe ruimtewetenschap, technologie en innovatie.

“Ik ben verheugd dat we zowel de baanbrekende Rosalind Franklin Mars Rover – gemaakt in Groot-Brittannië – als de deep space Vigil-missie hebben veiliggesteld, evenals de TRUTHS & ADRIOS-programma’s die grote commerciële investeringen in het VK zullen opleveren.

“Dat het Verenigd Koninkrijk drie astronauten heeft veiliggesteld in het volgende ESA-cohort – waaronder Paralympiër John McFall als ‘s werelds eerste ParaAstronaut – is een teken van onze internationale reputatie als ruimtewetenschapskrachtpatser die zich inzet voor de ruimte voor het welzijn van ALLEN.”

Aanvullende rapportage door Maria Ortega.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.