Belangrijk voor India en de VS om samen te werken op het gebied van wetenschap en technologie: NSF-directeur

0

India en de VS hebben “een natuurlijke synergie” en vergelijkbare aspiraties en het is belangrijk voor hen om samen te werken op het gebied van wetenschap en technologie, niet alleen voor het welzijn van hun eigen mensen, maar ook om mondiale problemen op te lossen, heeft een Amerikaanse topwetenschapper gezegd gezegd.

“(Door) wereldwijde samenwerkingen kunnen we vervolgens oplossingen bedenken die wereldwijd kunnen zijn, maar ook toepasbaar voor lokale situaties”, zei dr. Sethuraman Panchanathan, directeur van de National Science Foundation (NSF).

De afgelopen maanden zijn de samenwerkingen tussen India en de VS op het gebied van wetenschap en technologie in een stroomversnelling gekomen en dit wordt weerspiegeld in het feit dat de twee hoogste ministers van het kabinet van India – minister van Buitenlandse Zaken S. Jaishankar en minister van Financiën Nirmala Sitharaman – ontmoetingen hebben met Panchanathan op het NSF-hoofdkwartier hier.

Daarnaast heeft Panchanathan de afgelopen maanden ontmoetingen gehad met minister van Wetenschap en Technologie Jitendra Singh, zowel hier als in India, en met minister van Onderwijs Dharmendra Pradhan in India.

De gesprekken met Sitharaman gingen over enkele van de belangrijkste bestaande en futuristische samenwerkingsgebieden, zoals AI (kunstmatige intelligentie) voor de landbouw en COVID-19.

“Twee grote democratieën die willen dat hun burgers welvarend zijn, waarom zouden we niet samenwerken?” hij vroeg.

Panchanathan, zowel India als de Verenigde Staten hebben “een natuurlijke synergie” en soortgelijke ambities.

“Dit is een heel belangrijk moment voor wereldwijde samenwerkingen”, vertelde Panchanathan aan PTI in een recent interview, eraan toevoegend dat het tijd is voor gelijkgestemde partners om samen te werken en geweldige dingen te doen voor individuele landen, maar ook om wereldwijde problemen op te lossen.

“Als je bijvoorbeeld het klimaat neemt, brengt het klimaat niet alleen meerdere disciplines samen die moeten bijdragen, en kunnen ze ook inspiratie halen uit het probleem, iets dat ze kunnen bouwen aan nieuwe technologieën, nieuwe oplossingen, nieuwe wetenschap, wetenschappelijke benaderingen, enzovoort. Maar de context van de mondiale natuur is heel, heel belangrijk’, zei hij.

Vanwege het feit dat India en de Verenigde Staten gemeenschappelijke waarden, gemeenschappelijke ambities delen, en ook de wens dat premier Narendra Modi en president Joe Biden willen samenwerken en “er is een impuls om meer, beter en sneller te doen”. ‘, zei Panchanathan.

“Ik ben erg trots om te zeggen dat we binnen een jaar 35 nieuwe projecten hebben gelanceerd toen ik bij IIT Delhi was,” zei hij.

“We financieren onze Amerikaanse kant van onderzoekers en de zes digitale technologiehubs van India bij het Indian Statistical Institute, IIT Bombay, Delhi, Chennai en Jodhpur. Dit zijn de digitale technologiehubs van de zes instellingen’, zei hij.

De Indiaas-Amerikaanse wetenschapper, die nu het wetenschappelijke onderzoek en de ontwikkeling van Amerika aanstuurt, zei dat hij gepassioneerd is over het ontwikkelen en verspreiden van innovatiecentra.

“Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat we investeren in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. We zorgen ervoor dat er generaties jong talent zijn, die zich laten inspireren door de wetenschap en een wetenschappelijke carrière willen nastreven. En dat een heel erg opwindende en lonende carrière maken, ‘zei hij.

“Het tweede vind ik dat je er ook voor moet zorgen dat je investeert in dingen die een verschil maken voor de context. Je probeert niet iets van een andere plaats te repliceren. Maar om het in de context te plaatsen van wat de natie nodig heeft…. en investeren in het bouwen van die technische technologie en op wetenschap geïnspireerde oplossingen, ‘zei hij.

Hij zei dat India vol zit met getalenteerde mensen.

“Hoe krijg je binnenlands talent aan het spelen voor het land? ….hoe zorg je ervoor dat elk talent voelt dat ze de kans krijgen om zich volledig te uiten en bij te dragen aan de natie, de toekomst van de natie, ” hij zei.

Panchanathan zei dat er behoefte is aan het opbouwen van een ondernemerscultuur die niet alleen gebruikmaakt van wetenschap en technologie, maar ook van de context en met innovatieve oplossingen komt.

Deze dingen zijn allemaal tegelijkertijd belangrijk en sterk met elkaar verbonden.

“Dus het is naar mijn mening erg belangrijk: sterke kansen, sterke innovatiecentra, sterke wetenschap, fundamentele wetenschappelijke investeringen en een sterk verlangen om de context te gebruiken en oplossingen te bouwen”, zei de Indiaas-Amerikaanse topwetenschapper.

Panchanathan is geboren en getogen in Chennai.

Panchanathan is getrouwd met Sarada “Soumya” Panchanathan, een academische kinderarts en informaticus, die medische studenten, pediatrische bewoners en informatica-fellows heeft onderwezen. Ze hebben twee kinderen.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.