Battlefield kan Call of Duty niet bijhouden, zegt Sony

0

Sony heeft nu de Battlefield-franchise van EA opgenomen in zijn argumenten tegen de overname van Activision Blizzard door Xbox, en zegt dat de schutter Call of Duty niet kan bijhouden.

Zoals gerapporteerd door PC Gamer, zei Sony in zijn reactie op het onderzoek van de Britse regering naar de fusie dat Call of Duty een ongeëvenaard succes heeft gevonden dat geen enkele andere shooter kan evenaren, zelfs niet Battlefield.

“Call of Duty is niet repliceerbaar”, staat er. “Call of Duty is te diepgeworteld voor een rivaal, hoe goed uitgerust ook, om de achterstand in te halen. Het is de afgelopen tien jaar bijna elk jaar de bestverkochte game geweest en in het first-person shooter-genre is het overweldigend het meest verkochte spel.

“Andere uitgevers hebben niet de middelen of expertise om het succes te evenaren”, vervolgde Sony. “Om een ​​concreet voorbeeld te geven: Electronic Arts – een van de grootste externe ontwikkelaars na Activision – heeft jarenlang geprobeerd om met zijn Battlefield-serie een rivaal voor Call of Duty te produceren.

“Ondanks de overeenkomsten tussen Call of Duty en Battlefield – en ondanks EA’s staat van dienst in het ontwikkelen van andere succesvolle AAA-franchises (zoals FIFA, Mass Effect, Need for Speed ​​en Star Wars: Battlefront) – kan de Battlefield-franchise het tempo niet bijhouden. Vanaf In augustus 2021 zijn er meer dan 400 miljoen Call of Duty-games verkocht, terwijl Battlefield slechts 88,7 miljoen exemplaren heeft verkocht.”

EA’s meest recente inzending, Battlefield 2042, heeft een bijzonder moeilijk eerste jaar op de markt achter de rug, waarbij de uitgever zelf toegaf dat het niet aan de verwachtingen voldeed. Verschillende updates en fixes liepen vertraging op en ontwikkelaar DICE werd zelfs gedwongen zijn kaarten opnieuw te maken nadat hij had gezegd de klachten van de “loopsimulator” te begrijpen.

Call of Duty’s nieuwste had daarentegen het grootste openingsweekend in de franchisegeschiedenis, brak meerdere verkooprecords en verdiende $ 1 miljard in de eerste tien dagen dat het te koop was.

De franchise is altijd uitgebracht op zowel Xbox als PlayStation, maar Sony beweert momenteel dat niets Microsoft ervan weerhoudt om de franchise exclusief voor Xbox te maken, ondanks de beloften om dat niet te doen.

Hoewel de Activision-deal in sommige markten is goedgekeurd, onderzoekt de Competition and Markets Authority van de Britse regering de deal momenteel vanwege concurrentiebezwaren.

EA daarentegen ziet de Microsoft-deal als een enorme kans. “Het is een geweldige kans om platformonafhankelijk en volledig platformonafhankelijk te zijn met Battlefield”, zei EA-CEO Andrew Wilson destijds.

Meer lezen over Call of Duty? Bekijk de Warzone 2.0-glitch die spelers blokkeert en wat er in 2023 naar Call of Duty komt.

Ryan Leston is entertainmentjournalist en filmcriticus voor IGN. Je kunt hem volgen Twitteren.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.