Thanksgiving 2022: datum, geschiedenis, betekenis, populaire citaten en vieringen

0

Dankzegging
Afbeeldingsbron: BESTANDSBEELD Dankzegging 2022

Dankzegging 2022: Tijd voor familie, wat goede gebraden kalkoen, aardappelpuree, pompoentaart, cocktail, want Thanksgiving is hier! De gelegenheid markeert officieel het begin van het vakantieseizoen en deze Amerikaanse feestdag wordt ook gevierd in Duitsland, Brazilië, Canada, Japan en andere landen. Thanksgiving valt op donderdag 24 november. Op deze dag komen mensen samen en vieren feest met hun familie en vrienden.

Thanksgiving begon als een dankdag voor de oogst en het voorgaande jaar. Op deze dag organiseren mensen feesten en feesten bij hen thuis. Ze danken en bidden tot God voor alle zegeningen van het afgelopen jaar.

Thanksgiving 2022: Datum

Thanksgiving valt in Canada op de tweede maandag van oktober, terwijl het in de Verenigde Staten op de vierde donderdag van november als nationale feestdag wordt aangemerkt. Dit jaar wordt Thanksgiving gevierd op 24 november.

Thanksgiving 2022: geschiedenis en betekenis

Thanksgiving is in de eerste plaats een oogstgerelateerd festival. Het is een dag waarop mensen elkaar en de aarde bedanken voor alle goede dingen die in het leven zijn gebeurd. De eerste Thanksgiving werd gevierd in 1621. Deze Amerikaanse feestdag heeft veel rituelen die aan zijn naam verbonden zijn. Amerikanen geloven dat hun dankzegging is gemodelleerd naar het oogstfeest van 1621 dat werd gedeeld door de Engelse kolonisten van Plymouth, Massachusetts, later bekend als de pelgrims en het Indiaanse Wampanoag-volk. De Amerikaanse feestdag is bijzonder rijk aan legendes en symboliek, en de traditionele gerechten van de Thanksgiving-maaltijd omvatten meestal kalkoen, broodvulling, aardappelen, veenbessen en pompoentaart.

Pas in 1863, tijdens de Amerikaanse burgeroorlog, riep president Abraham Lincoln een nationale Thanksgiving-dag uit die elk jaar in november zou worden gehouden. Op 3 oktober 1863, tijdens de burgeroorlog, riep Lincoln een nationale dankdag uit. De feestdag werd daarna jaarlijks door elke president uitgeroepen. Echter, na een gezamenlijke resolutie van het Congres in 1941, vaardigde president Franklin D. Roosevelt in 1942 een proclamatie uit waarin de vierde donderdag van november werd aangewezen als Thanksgiving Day.

Later, toen het land meer stedelijk werd en familieleden verder uit elkaar begonnen te leven, werd Thanksgiving een tijd om samen te komen en elkaars aanwezigheid en belang te vieren.

Dankzegging 2022: Feesten

Mensen organiseren grote feesten en feesten bij hen thuis. Ze vieren de dag met hun vrienden, familie en verwanten. De meeste gezinnen die ver van elkaar wonen, maken er een punt van om samen te komen en alle zegeningen van de afgelopen jaren te vieren. Mensen maakten een stevige maaltijd klaar en Turkije-vogel staat centraal in de Thanksgiving-festiviteiten in Amerika. De vogel is opgenomen in het traditionele feest.

Thanksgiving 2022: Citaten

We kunnen altijd iets vinden om dankbaar voor te zijn, wat de last van onze wensen of het speciale onderwerp van onze petities ook mag zijn -Albert Barnes

Als je aan een Thanksgiving-diner denkt, is het alsof je een grote kip maakt – Ina Garten

Ik veronderstel dat ik zal sterven zonder te weten hoe pompoentaart smaakt als je er ruimte voor hebt – Robert Brault

Op een bepaald moment in het leven wordt de schoonheid van de wereld voldoende. Je hoeft het niet te fotograferen, schilderen of zelfs maar te onthouden. Het is genoeg – Toni Morriso

Lees meer Lifestyle-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.