Shraddha Walkar moordzaak: Aaftab Poonawala ondergaat polygraaftest, bloedvlekken gedetecteerd in flat

0

Bloedvlekken gevonden in de flat van Aftab zullen groot bewijs zijn
Afbeeldingsbron: SOCIALE MEDIA Bloedvlekken gevonden in de flat van Aftab zullen groot bewijs zijn in de zaak

Shraddha moordzaak: Aftab Amin Poonawala, beschuldigd van de moord op zijn inwonende partner Shraddha Walkar, onderging dinsdagavond een polygraaftest nadat een stadsrechtbank toestemming had gegeven aan de politie van Delhi

Ook vond de politie in de laatste ontwikkeling in het lopende onderzoek meer bewijsmateriaal, waaronder bloedvlekken in de flat waar beiden in Delhi woonden.

Het voorarrest van de politie van Poonawala is met vier dagen verlengd

Eerder op de dag zei Poonawala tegen een rechtbank in Delhi, die zijn voorlopige hechtenis met vier dagen verlengde, dat hij handelde in de “hitte van het moment” en dat het niet “opzettelijk” was, aldus Abinash Kumar, de advocaat die de verdachte vertegenwoordigt. .

Aftab heeft nooit bekend haar te hebben vermoord in de rechtbank: Advocaat

De advocaat van Poonawala heeft gezegd dat hij nooit heeft bekend dat hij zijn inwonende partner heeft vermoord. Advocaat van de verdediging, Abinash Kumar, die Aftab Poonawala vertegenwoordigt in de rechtbank, zei dat hij hem dinsdag korte tijd had ontmoet, waarin hij ‘zelfverzekerd en ontspannen’ overkwam. Kumar zei later nadat hij met Poonawala had gesproken dat hij “nooit in de rechtbank bekende dat hij Walkar had vermoord”.

Tijdens de test werden 15-20 vragen gesteld

Bronnen zeiden dat er een vragenlijst van 15-20 vragen werd gesteld, zodat de volgorde van de gebeurtenissen in de gruwelijke moord kan worden vastgesteld. Na de polygraaftest zal de politie waarschijnlijk gaan voor de narco-analyse die vorige week door de rechtbank is toegestaan.

Bronnen zeiden dat de beschuldigde tijdens het politieverhoor de onderzoekers vertelde dat hij het wapen en gereedschap, waarmee Walkars lichaam in 35 stukken was gehakt, na mei in het DLF Fase III-bosgebied in Gurgaon had gedumpt.

Dinsdagavond begonnen experts met de leugendetectortest op de verdachte. Een hoge FSL-functionaris zei dat het proces van de leugendetectortest tijdrovend is. Het kan een dag of zelfs twee duren, afhankelijk van hoe het verloopt.

“We hebben het proces voor het uitvoeren van de leugendetectortest in gang gezet. Er is ook een vragenlijst opgesteld en zal worden gevraagd. De duur van de test hangt ook af van het aantal pauzes dat tijdens de procedure wordt genomen”, voegde hij eraan toe.

Aan het einde van zijn vijfdaagse politiehechtenis werd Poonawala voorgeleid aan Metropolitan Magistraat Aviral Shukla, die zijn hechtenis met nog eens vier dagen verlengde.

De politie vroeg om verlenging van zijn hechtenis op grond van het feit dat meer lichaamsdelen en wapens kunnen worden teruggevonden op basis van door hem gemaakte onthullingen.

Het liet de rechtbank ook weten dat er een ruw plattegrond is gevonden in het huis van de verdachte dat kan helpen bij de huiszoeking en het verhoor in hechtenis, eraan toevoegend dat de verdachte ook nodig zal zijn om de keten van gebeurtenissen in het misdrijf te verbinden.

“Weet je wat je hebt gedaan?”, vroeg de rechter aan Poonawala, zei zijn rechtsbijstandsadvocaat Abinash Kumar, die de procedure vertelde. vertelde PTI.

Later zei de raadsman dat hij “vandaag vijf tot zeven minuten” met Poonawala had gesproken.

“Toen ik hem ‘s ochtends sprak, leek hij ontspannen en had hij veel zelfvertrouwen. Hij vertoonde geen tekenen van agressiviteit”, zei hij.

De advocaat zei toen hij Poonawala vroeg of hij de juridische procedure in de zaak kan volgen en of hij tevreden was met de verdediging, hij bevestigend antwoordde. “Hij heeft in de rechtbank nooit bekend dat hij Walkar heeft vermoord”, vertelde Kumar aan PTI.

Volgens politiebronnen zijn er belangrijke aanwijzingen gevonden uit de badkamertegels van Poonawala’s flat hier nadat een forensisch team de badkamertegels had gebroken en er bloedvlekken op had gevonden.

De herstelde tegels zijn verzonden voor DNA-onderzoek om vast te stellen of die bloedvlekken van Walkar zijn en het rapport wordt binnen twee weken verwacht.

De politiecommissaris van Delhi beoordeelt de voortgang van het onderzoek

De politiecommissaris van Delhi, Sanjay Arora, bezocht het DCP-kantoor (Zuid) in Hauz Khas om de voortgang van het onderzoek in de zaak te bekijken.

“We zullen proberen de narco- en leugendetectortesten binnen vier dagen uit te voeren. Meerdere instanties hebben aan de zaak gewerkt en we zullen een gezamenlijk rapport indienen bij de rechtbank. De aanklacht zal worden ingediend op basis van forensisch bewijs. We moeten voeg de puntjes toe aan het bewijs dat tot nu toe is verzameld. We kunnen het onderzoek niet afronden op basis van de bekentenis van de verdachte”, zei een hoge politieagent na de ontmoeting met Arora.

De belangrijkste bewijzen ontbreken nog
De politie heeft het afgehakte hoofd en andere lichaamsdelen van Walkar niet gevonden en hoopt aanwijzingen te vinden om belangrijk bewijsmateriaal te vinden, waaronder het moordwapen, dat hun zaak zou kunnen versterken.

De 28-jarige Poonawala zou zijn inwonende partner Walkar hebben gewurgd en haar lichaam in 35 stukken hebben gezaagd, die hij bijna drie weken in een koelkast van 300 liter bewaarde in zijn woning in Mehrauli in Zuid-Delhi voordat hij ze door de stad dumpte. enkele dagen na middernacht. De moord vond plaats in mei.

PIL ontslagen door het Hooggerechtshof van Delhi

Ondertussen verwierp het Hooggerechtshof van Delhi dinsdag met kosten een PIL die aanwijzingen zocht om het Walkar-moordonderzoek over te dragen van de politie van Delhi naar het Central Bureau of Investigation (CBI), en noemde het een ‘publiciteitsbelanggeschil’.
(Met PTI-invoer)

Lees ook: Shraddha-moord: Aftab heeft nooit bekend dat hij haar voor de rechtbank heeft vermoord, zegt zijn advocaat

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.