Prijs Xbox Series X India opnieuw verhoogd, kost nu Rs. 55.990: Rapport

0

Xbox Series X krijgt naar verluidt opnieuw een prijsstijging in India. Volgens game-analist Rishi Alwani zal het vlaggenschip van de volgende generatie console van Microsoft nu worden geprijsd op Rs. 55.990, die later deze maand van kracht wordt. Dat is een stijging van meer dan 5 procent, met de Series X die eerder werd vermeld op Rs. 52.990. Dit is de tweede prijsstijging in vier maanden tijd en is waarschijnlijk te wijten aan een verzwakkende kracht van de Indiase roepie (INR) ten opzichte van de Amerikaanse dollar (USD). Gadgets 360 heeft contact opgenomen met Microsoft India voor commentaar en we zullen dit verhaal bijwerken wanneer we iets horen. Bij de lancering eind 2020 stond de Xbox Series X genoteerd op Rs. 49.990.

De prijsverhoging van de Series X India komt nadat Phil Spencer, CEO van Microsoft Gaming, toegaf dat ze de huidige Amerikaanse prijs van Series X niet lang zullen kunnen vasthouden. In een gesprek met Wall Street Journal zei Spencer: “We hebben stand gehouden [US] prijs op onze console, we hebben de prijs op games en ons abonnement vastgehouden. Ik denk niet dat we dat voor altijd kunnen doen. Ik denk wel dat we op een gegeven moment de prijzen voor bepaalde dingen zullen moeten verhogen, maar we gaan hier verder op in [American] vakantie [season], vonden we het heel belangrijk dat we de prijzen die we hebben behouden.” In de VS kost Series X, exclusief staatsbelastingen, $ 499 (ongeveer Rs. 41.200).

Naast Series X verhoogt Microsoft naar verluidt ook de kosten voor controllers in India. De varianten Robot White en Carbon Black van de Xbox Wireless Controller kosten nu Rs. 5.990. Dat is ook een stijging van 5 procent, op de oudere Rs. 5.690 prijskaartje. Als u geïnteresseerd bent in de kleuropties Shock Blue en Electric Volt, zijn deze geprijsd op Rs. 6.590 binnenkort, een stijging van Rs. 6.290. Dat is een stijging van ruim 4 procent. Zoals altijd zijn Xbox-controllers beschikbaar onder de MRP in India.

Microsoft verhoogde eerder de Indiase prijs voor zijn schijfloze console Xbox Series S tot Rs. 37.990 in augustus, wat de stijging ook toeschrijft aan de verzwakkende kracht van INR ten opzichte van USD.

In augustus verhoogde Sony de prijzen voor zijn next-gen PS5 in verschillende markten, te beginnen met het VK, Canada en Australië, daarbij verwijzend naar de wereldwijde inflatie en ongunstige valutatrends. In India blijven de PS5 en PS5 Digital Edition momenteel tegen hun respectievelijke lanceringsprijzen van Rs. 49.990 en Rs. 39.990.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.