Ondanks kinetische gebreken respecteert en vergroot ‘She Said’ het onderwerp grondig

0

2017, De New York Times en De New Yorker gaf eindelijk een stem aan de vrouwen die gedurende vier decennia seksueel werden misbruikt, gekleineerd en het zwijgen opgelegd door Harvey Weinstein en zijn machine van handlangers. In een branche die dit gestoorde gedrag van zijn gelederen van machtige mannen had hooggehouden, beschermd en zelfs gevierd, was het nutteloos of ronduit gevaarlijk om je uit te spreken. Ze zei is een film over een van de weinige keren dat het werkte.

Ze zei is een biografische dramabewerking van het gelijknamige boek van Jodi Kantor (gespeeld door Zoe Kazan) en Megan Twohey (gespeeld door Carey Mulligan) over het proces achter De New York Times‘ brekend verhaal dat uiteindelijk leidde tot de ondergang van Weinstein na decennia van wangedrag. Het benadrukt het ijverige werk van de twee verslaggevers met alle slachtoffers, de betrokken krachten, evenals hun niet-aflatende vastberadenheid om het stuk af te maken ondanks de verwachte uitdagingen die zich onderweg voordeden. Het is een film die aan alle eisen voldoet wat betreft de behandeling die een dergelijke kwestie rechtvaardigt, ondanks een aantal tekortkomingen die de filmische waarde aantasten.

Geregisseerd door Onorthodox‘s Maria Schrader en geschreven door Ongehoorzaamheidvan Rebecca Lenkiewicz, Ze zei is een ongelooflijk belangrijk stuk film in het verhaal dat het wil vertellen, evenals de manier waarop het ervoor kiest het te vertellen. Naarmate de film vordert, wordt echter duidelijk dat Schrader en Lenkiewicz de ketenen van het onderzoeksjournalistieke format waaruit de film is voortgekomen, niet helemaal van zich af konden schudden. Ze zei slaagt er niet helemaal in om narratieve spanning of intriges op te bouwen of het soort dynamiek te beheersen dat de filmkunst onderscheidt van de kunst van het rapporteren.

Na een sterke opening die toekomstige ontwikkelingen in het verhaal plaagt door het gebruik van flashback, evenals de introductie van Twohey door haar werk om de schandalen over seksuele intimidatie van Donald Trump aan het licht te brengen, Ze zei vestigt zich in een opeenvolging van eindeloze telefoontjes, vergaderingen en interviews. De herhaling komt pas echt naar voren bij de derde, en misschien wel sterkste act van de film, waar – ondanks een zeer onheilspellende en afleidende Weinstein-stand-in van wie we alleen de achterkant zien – Ze zei slaagt erin om alle belangrijke emotionele beats te raken die gedurende de rest van de duur ontbraken, om te culmineren in een gepassioneerd en emotioneel, maar toch ongelooflijk verstandig en smaakvol einde.

Het onderzoek wordt zo gedetailleerd mogelijk gepresenteerd, wat naar voren komt als een bewuste keuze van de Duitse filmmaker, met de bedoeling om alle betrokkenen in het proces te eren. Ondanks de snelle scene-hopping van de film, krijgen de slachtoffers altijd de tijd en de ernst die nodig is om hun ervaringen te herinneren, verrijkt met flashbacks die benadrukken hoe stom lang het duurde voordat de jonge vrouwen gerechtigheid kregen.

De blik in het persoonlijke leven van Kantor en Twohey terwijl ze navigeren door het moederschap, hun relatie met hun dochters, de fysieke en emotionele eisen van hun baan en hun eigen toestand als vrouw binnen een systeem dat de acties van mensen als Weinstein mogelijk maakt, wordt gedaan met soortgelijke zorg. Het is nooit melodramatisch, maar het schuwt ook nooit belangrijke momenten van kwetsbaarheid om een ​​geforceerd en tropey-imago van het type ‘meisjesbaas’ op te bouwen. De weergave van Kantor en Twohey is effectief in de weergave van hun menselijkheid, complexiteit en regelmatige levens als werkende vrouwen, zonder ooit de hoofdrol van de slachtoffers en het verhaal dat ze nastreven te overschaduwen.

Ze zei ligt mijlenver boven Bom in zijn emotionele, thematische en tonale diepte, en gegronde uitvoeringen van Carey Mulligan en Zoe Kazan, maar kan het niet helemaal pakken Schijnwerper‘s vurige verhalen en onderzoeksintriges. In het ergste geval is het niets meer dan een dramatisering van de feiten, maar in het beste geval Ze zei is een gracieuze, aangrijpende verkenning van zowel onderzoeksjournalistiek als de diepgewortelde pijn en stille vastberadenheid die gepaard gaat met het uitdagen van de wortels van de instellingen die vrouwen voortdurend hebben gereduceerd tot hun seksuele vermogens.


Op een extra-diëgetische opmerking: het is jammer dat Brad Pitt een van is Ze zei‘s producers, naast Dede Gardner en Jeremy Kleiner. Pitt was op de hoogte van het gedrag van Weinstein, aangezien zowel Gwyneth Paltrow als Angelina Jolie, die eerder een relatie hadden met de acteur en die beiden werden lastiggevallen door de producer, hem erover hadden verteld.

Hoewel Paltrow Pitt heeft geprezen omdat hij Weinstein eind jaren 90 confronteerde na zijn poging haar te verkrachten, heeft Jolie kritiek geuit op zijn beslissing om daarna met de producer te blijven werken, in films als niet-glorieuze bastaarden en Ze zachtjes vermoorden. Pitt is ook beschuldigd van fysiek misbruik door Jolie, voorafgaand aan hun scheiding in 2016.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.