Kan Covid-vaccinatie herbesmetting voorkomen? Studie legt uit

0

Volgens een nieuwe studie onder leiding van Katrine Finderup Nielsen van het Statens Serum Institut in Denemarken profiteren personen die al met de ziekte van Covid-19 zijn besmet, van de vaccinatie met ongeveer 60% tot 94% bescherming tegen herinfectie, afhankelijk van de variatie.

De studie is gerapporteerd in het open-access tijdschrift PLOS Medicine, volgens ANI-rapporten.

Er wordt aangenomen dat vaccinatie een van de beste beschikbare middelen is geweest om de verspreiding van Covid-19 tijdens de pandemie tegen te gaan. Van geïnfecteerde mensen is bekend dat ze langdurige natuurlijke immuniteit ontwikkelen, maar Finderup Nielsen en haar team wilden weten of deze personen nog steeds baat hebben bij de Covid-19-vaccinatie.

Het onderzoeksteam analyseerde de Covid-19-infectie- en vaccinatiegegevens uit Deense registers, waaronder mensen die in Denemarken woonden en die tussen januari 2020 en januari 2022 positief testten of werden gevaccineerd, meldde ANI.

Volgens de studie omvatten de gegevens meer dan 200.000 mensen die positief testten op SARS-CoV-2 tijdens elk van de Alpha-, Delta- en Omicron-golven.

Na analyse van deze mensen zeiden de onderzoekers dat vaccinatie voor mensen met eerdere infecties tot 71% bescherming bood tegen herinfectie tijdens de Alpha-periode, 94% tijdens de Delta-periode en 60% tijdens de Omicron-periode, met een bescherming die tot negen jaar aanhield. maanden, volgens ANI-rapporten.

De auteurs wezen er echter ook op dat de huidige studie te kort was om te bepalen of het Covid-19-vaccin bescherming biedt tegen ernstige gevolgen, zoals overlijden en ziekenhuisopname. Daarom zullen toekomstige studies met langere follow-uptijden belangrijk zijn om deze vraag te beantwoorden, voegde ze eraan toe.

“In onze studie vinden we een significante vaccineffectiviteit tegen SARS-CoV-2-herinfectie, en dit toont het belang aan van vaccinatie, ook voor degenen die mogelijk worden beschermd door natuurlijke immuniteit”, zei Finderup Nielsen.

(Met ANI-ingangen)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.