Erasmo Carlos, Braziliaans muzikaal icoon, sterft op 81-jarige leeftijd

0

Brazilië heeft zojuist een van de meest legendarische muzikanten van het land verloren: Erasmo Carlos, 81, stierf deze dinsdag in zijn geboorteplaats Rio de Janeiro na complicaties door een longinfectie.

Bekend als een belangrijk artiest en kernlid van de pop-rockscene van Jovem Guarda in de jaren zestig, samen met collega-singer-songwriters Roberto Carlos en Wanderléa, is hij verantwoordelijk voor populaire hits als ‘É Proibido Fumar’ en ‘Festa de Arromba’. In de jaren vijftig zat hij ook in een band met Tim Maia, zijn oude vriend.

Eerder in zijn carrière werd Erasmo bekend als “Tremendão” (zoiets als “The Big Tremendous”) en nam hij een stijl aan die sterk geïnspireerd was door die van Elvis Presley. Zijn muziek werd voornamelijk beïnvloed door rock-‘n-roll, met door de jaren heen grote invloeden uit genres als soul en samba. Van de verschillende groepen en bands die zijn liedjes hebben gecoverd, bevat de lijst hits als Titãs’ vertolking van “É Preciso Sabre Viver” en Jota Quest’s “Além do Horizonte”.

Hij werkte ook graag samen met collega-artiesten, of hij nu zanger, songwriter, instrumentalist of acteur was. In de afgelopen 50 jaar bracht Carlos duetten uit, geschreven en gespeeld met meerdere Braziliaanse iconen, van Rita Lee tot Gilberto Gil. In 2020 werkte hij samen met de jonge ster Larissa Manoela aan de originele komediefilm van Netflix Vliegtuigmodus.

Erasmo was eind oktober opgenomen in een ziekenhuis in Rio de Janeiro om een ​​longinfectie te behandelen. Hij werd vrijgelaten op 2 november, de feestdag van de Dag van de Doden, en vierde de datum als een “wedergeboorte”, maar helaas verslechterde zijn toestand opnieuw op maandag 21 november.

RIP Erasmo Carlos.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.