Elon Musk’s SpaceX kan begin december Starship Rocket System lanceren: NASA

0

SpaceX mikt op begin december om zijn gigantische Starship-raketsysteem voor het eerst in een baan om de aarde te lanceren, een cruciale demonstratievlucht omdat het de komende jaren NASA-astronauten naar de maan wil vliegen, zei een Amerikaanse functionaris maandag.

SpaceX van miljardair Elon Musk heeft jarenlang geprobeerd zijn torenhoge raketsysteem van de volgende generatie in een baan om de aarde te sturen vanuit de privélanceringsfaciliteiten van het bedrijf in Texas, waar het alleen prototypes van de bovenste helft van Starship heeft gelanceerd, zo’n 10 km hoog om landingspogingen te demonstreren .

De missie van december zal het hele systeem voor het eerst testen, waarbij de 230 voet (70 meter) Super Heavy-booster van het bedrijf betrokken is om het 160 voet (50 meter) Starship-ruimtevaartuig in een baan om de aarde te brengen.

“We volgen vier grote Starship-vluchten. De eerste komt eraan in december, een deel van begin december”, zei Mark Kirasich, een senior NASA-functionaris die toezicht houdt op de ontwikkeling van het Artemis-maanprogramma van het bureau, tijdens een live gestreamde vergadering van de NASA-adviesraad .

Verdere grondtesten met de raket en regelgevende beoordelingen kunnen de debuut-orbitale missie tot na december vertragen. De Amerikaanse Federal Aviation Administration, die toeziet op de veiligheid van commerciële lanceringssites, heeft nog geen vergunning verleend voor de missie naar SpaceX, onderdeel van Musk’s groeiende universum van bedrijven waartoe ook Tesla en Twitter behoren.

De FAA en SpaceX hebben verzoeken om commentaar niet onmiddellijk geretourneerd.

Starship is klaar om het vlaggenschip-raketsysteem van SpaceX te worden als het eenmaal volledig is ontwikkeld, als opvolger van de vloot van herbruikbare Falcon 9-raketten van het bedrijf als een krachtigere en volledig herbruikbare rit naar de ruimte voor grote partijen commerciële satellieten, ruimtetoeristen en professionele astronauten.

NASA koos in 2021 voor het ruimteschip van SpaceX om rond 2025 voor het eerst sinds 1972 mensen op de maan te laten landen. Die missie, onder een contract van ongeveer $ 3 miljard (bijna Rs. 24.800 crore), vereist vooraf verschillende ruimtevluchttests die de maan van 2025 zouden kunnen vertragen landingsmissie.

© Thomson Reuters 2022


Apple lanceerde deze week naast de nieuwe Apple TV de iPad Pro (2022) en de iPad (2022). We bespreken de nieuwste producten van het bedrijf, samen met onze recensie van de iPhone 14 Pro op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.