De technologie van Musk zou het VK kunnen helpen black-outs te omzeilen, aangezien de opslagsite 4 maanden te vroeg online komt | Wetenschap | Nieuws

0

Een batterijopslagplaats die de Tesla-technologie van Elon Musk gaat gebruiken, is in de buurt van Hull online gekomen en kan genoeg elektriciteit opslaan om 300.000 huizen gedurende twee uur van stroom te voorzien. De site in Pillswood, Cottingham, ging maandag vier maanden eerder dan gepland online. Het is een opsteker in een tijd waarin gevreesd wordt dat Groot-Brittannië niet in staat zal zijn om genoeg energie te verzamelen om deze winter het licht aan te houden. In een “onwaarschijnlijk worstcasescenario” heeft National Grid een noodplan opgesteld voor het geval het VK niet genoeg energie uit Europa kan importeren.

De energie wordt meestal via interconnecties naar Groot-Brittannië gestuurd, en het VK doet ook iets terug als het vasteland voorraden nodig heeft. Maar te midden van een energiecrisis die de prijzen heeft doen stijgen en de voorraden schaars worden, bestaat de vrees dat Europese landen de voorraden voor zichzelf moeten houden.

Deze faciliteit in Yorkshire, ontwikkeld door het duurzame energiebedrijf Harmony Energy, dat technologie gebruikt die is gemaakt door de Tesla van Elon Musk, is met haar werkzaamheden begonnen in een positieve stap voorwaarts.

Batterijopslagsystemen kunnen worden gebruikt om overtollige elektriciteit op te slaan die wordt geproduceerd wanneer de weersomstandigheden het meest gunstig zijn voor hernieuwbare energiebronnen, die later naar klanten kan worden gestuurd op momenten dat de vraag groot is.

De AI-software van Tesla zal door het systeem worden gebruikt om het energieaanbod af te stemmen op de vraag. Deze zou in twee fasen worden ingeschakeld in december 2022 en maart 2023.

De Pillswood-site kan tot 196 MWh energie opslaan in een enkele cyclus en is gebouwd naast het National Grid’s Creyke Beck-substation, dat zal worden aangesloten op Doggersbank. Dit wordt ‘s werelds grootste offshore windpark, dat later dit decennium in de Noordzee zal worden gelanceerd.

Peter Kavanagh, directeur van Harmony Energy, zei: “Batterij-energieopslagsystemen zijn essentieel om het volledige potentieel van hernieuwbare energie in het VK te ontsluiten en we hopen dat dit specifieke systeem Yorkshire naar voren brengt als een leider in groene energieoplossingen.

“Deze projecten worden niet ondersteund door belastingbetalersubsidies en zullen een belangrijke rol spelen bij het bijdragen aan de Net Zero-transitie, evenals het waarborgen van de toekomstige zekerheid van de energievoorziening van het VK en het verminderen van de afhankelijkheid van buitenlandse gasimport.”

Dit komt nadat een toonaangevend energiebedrijf waarschuwde dat het VK de kans verspeelt om miljoenen huishoudens toegang te geven tot goedkope, schone stroom vanwege een gebrek aan energieopslagcapaciteit in Groot-Brittannië.

LEES MEER: Qatar zet nucleair verdedigingssquadron in voor de eerste wedstrijd van Engeland

Windparken kunnen soms overtollige energie produceren als het hard waait en er al een gezonde elektriciteitsvoorziening is, wat betekent dat de geproduceerde energie niet nodig is maar nergens heen kan. Daarnaast zijn de krachtigste windparken in het land meestal ver verwijderd van drukke centra zoals Londen of Manchester, wat betekent dat het VK gedwongen is ze uit te schakelen in tijden van hoog aanbod om overbelasting van het National Grid te voorkomen.

Andy Willis, de CEO van Kona Energy, vertelde eerder aan Express.co.uk dat het VK hierdoor tot £ 1 miljard per jaar weggooit, en het komt op een moment dat de energierekening tot recordhoogtes is gestegen.

Hij zei: “Het afgelopen jaar is er ongeveer een miljard pond uitgegeven om de energie van windmolenparken en andere generatoren te beperken en die behoefte elders te vervangen – meestal van stations op fossiele brandstof. Het is cruciaal om deze enorme verspilling van zowel geld als energie aan te pakken.

“Verdere batterijopslagfaciliteiten zullen deze last aanzienlijk verminderen en we zijn er trots op voorop te lopen met de goedkeuring van zo’n cruciaal project. Aangezien deze beperkende kosten stijgen, zijn projecten als deze essentieel om netwerkcongestie te verminderen en onnodig afval te verminderen.”

NIET MISSEN
Onderzoekers uit het oude Egypte deden ‘vondst van hun leven’ in Caïro [REPORT]
Schotland’s ‘grootste middeleeuwse muntschat’ in 200 jaar opgegraven [REVEAL]
Mysterie van Britse onderzeeër die verdween in WO II is mogelijk opgelost [INSIGHT]

En de locatie in Yorkshire is niet de enige opslagfaciliteit die de energiezekerheid van het VK in de komende jaren zal helpen vergroten, met een aantal locaties gepland op locaties in heel Groot-Brittannië.

De deal van Kona Energy met het Gore Street Energy Storage Fund (GSF) zal bijvoorbeeld een project van 200 MW in Noordwest-Engeland opleveren dat tot 200.000 huizen gedurende 2 uur na de bouw van stroom kan voorzien.

Centrica Business Solutions werkt ook aan de transformatie van een oud benzinestation in een nieuwe faciliteit van 50 megawatt in Lincolnshire tot een faciliteit van 50 MW die energieopslag zal bieden voor 43 onshore windparken in het hele graafschap en energie zal sturen naar tienduizenden huizen wanneer ze nodig hebben.

Greg McKenna, algemeen directeur van Centrica Business Solutions, zei: “Investeren in koolstofarme energieactiva die het VK meer mogelijkheden bieden om meer hernieuwbare energie op te slaan, is de sleutel tot netto nul. Lincolnshire heeft 242 MW aan windenergie op land, maar als het aanbod groter is dan de vraag, gaan sommige van die groene elektronen verloren als ze niet worden opgeslagen.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.