AMD Radeon RX 7900 XT, Radeon RX 7900 XTX High-End Gaming GPU’s aangekondigd, beschikbaar op 13 december

0

AMD heeft de gloednieuwe Radeon RX 7900 XT en Radeon RX 7900 XTX onthuld, de nieuwste high-end GPU’s gebaseerd op de geheel nieuwe RDNA 3-architectuur en vervaardigd met behulp van meerdere schaalbare ‘chiplets’ die zijn vervaardigd op een 5nm-proces. Beide zullen vanaf 13 december over de hele wereld beschikbaar zijn. Terwijl het vlaggenschip Radeon RX 7900 XTX $ 999 kost (ongeveer Rs. 81.875 exclusief belastingen), kost de Radeon RX 7900 XT, die een stap lager is gepositioneerd, $ 899 (ongeveer Rs. 73.680). Adviesprijzen voor India zijn nog niet bekend gemaakt. AMD claimt tot 70 procent betere prestaties of 54 procent hogere prestaties per Watt dan de vorige generatie op basis van de RDNA 2-architectuur.

Concurrerend met Nvidia’s GeForce RTX 4000-serie, beschikt de nieuwe Radeon RTX 7900 XTX over 96 rekeneenheden, een kloksnelheid tot 2,3 GHz en 24 GB GDDR6 RAM. Het totale stroomverbruik van het bord wordt geschat op 355W. De iets goedkopere Radeon RX 7900 XT heeft 84 CU’s, een kloksnelheid van 2 GHz en 20 GB GDDR6 RAM. Het stroomverbruik voor dit model is 300W. De promotionele afbeeldingen van AMD tonen twee standaard 8-pins PCIe-voedingsconnectoren voor beide modellen, evenals DisplayPort-, HDMI- en USB Type-C-video-uitgangen. Partnermerken kunnen hun aanbod aanpassen.

Beide modellen uit de Radeon RX 7000-serie die tot nu toe zijn aangekondigd, ondersteunen de DisplayPort 2.1-standaard voor maximaal 8K-uitvoer bij 165 Hz of 4K bij 480 Hz. Er is ook ondersteuning op hardwareniveau voor maximaal 8K 60 fps AV1-codering, plus gelijktijdige codering/decodering met de AVC- en HEVC-codecs.

De klassieke monolithische GPU is opgedeeld in een Graphics Compute Die (GCD), bestaande uit de rekeneenheden waaruit de pijplijn voor grafische weergave bestaat, evenals meerdere Memory Cache Dies (MCD’s). De Radeon RX 7900 XTX heeft zes MCD’s, elk op een 64-bits brede bus, wat neerkomt op 384 bits, terwijl de Radeon RX 7900 XT vijf actieve MCD’s heeft, wat neerkomt op een 320-bits bus. Terwijl de GCD wordt vervaardigd op een 5nm-knooppunt, gebruiken de MCD’s een 6nm-proces, waardoor AMD componenten kan mixen en matchen om productiemiddelen en kosten te optimaliseren.

AMD claimt 50 procent snellere ray tracing dan bij de vorige generatie dankzij nieuwe AI-instructies en verbeterde doorvoer. Rekeneenheden kunnen nu dubbele instructies geven, er zijn nieuwe AI-versnellers toegevoegd aan elke CU en verschillende stadia van de grafische pijplijn kunnen nu op verschillende kloksnelheden draaien. Meer details over prestaties, waaronder concurrentiepositie ten opzichte van Nvidia’s GeForce RTX 4000-serie aanbod en de nieuwe Intel Arc GPU’s, zullen waarschijnlijk op dat moment worden aangekondigd.

Het bedrijf prijst ook een 2,7x betere bandbreedte voor zijn next-gen Infinity Cache-implementatie dankzij verbeterde algoritmen in vergelijking met de vorige generatie. Het bedrijf zegt ook dat het vasthoudt aan GDDR6 RAM in het belang van energie-efficiëntie.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.