WHO maakt een lijst van ziekteverwekkers die toekomstige pandemieën kunnen veroorzaken: rapport

0

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) start een wereldwijd wetenschappelijk proces om de lijst van prioritaire ziekteverwekkers die uitbraken of pandemieën kunnen veroorzaken bij te werken, aldus het persbureau ANI.

In een officiële verklaring zei de WHO ook dat deze ziekteverwekkers een leidraad kunnen zijn voor wereldwijde investeringen, onderzoek en ontwikkeling (R&D), vooral in vaccins, tests en behandelingen.

Beginnend met een bijeenkomst op 18 november, roept de WHO meer dan 300 wetenschappers bijeen die het bewijsmateriaal over meer dan 25 virusfamilies en bacteriën, evenals ‘Ziekte X’, zullen overwegen, aldus de verklaring.

Het zei dat de experts een lijst met prioritaire ziekteverwekkers zullen aanbevelen die verder onderzoek nodig hebben. Dit proces omvat zowel wetenschappelijke als volksgezondheidscriteria, volgens ANI-rapporten.

De huidige lijst, die in 2017 werd gepubliceerd, omvat Covid-19, Krim-Cong-hemorragische koorts, Ebola-virusziekte, Marburg-virusziekte, Lassa-koorts, Middle East respiratory syndrome (MERS) en Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS), Nipah en henipavirale ziekten, Rift Valley-koorts, Zika en Disease X.

Dr. Michael Ryan, uitvoerend directeur van het Health Emergencies Program van de WHO, zei: “Het is essentieel voor een snelle en effectieve respons op epidemieën en pandemieën om prioritaire ziekteverwekkers en virusfamilies aan te pakken voor onderzoek en ontwikkeling van tegenmaatregelen. Zonder significante R&D-investeringen voorafgaand aan de Covid-19-pandemie, het zou niet mogelijk zijn geweest om in recordtijd veilige en effectieve vaccins te ontwikkelen.”

“Deze lijst met prioritaire ziekteverwekkers is een referentiepunt geworden voor de onderzoeksgemeenschap over waar de energie op moet worden gericht om de volgende dreiging te beheersen”, zei dr. Soumya Swaminathan, hoofdwetenschapper van de WHO, zoals geciteerd door ANI.

Ze voegde eraan toe: “Het is ontwikkeld samen met experts in het veld en is de overeengekomen richting waarin we – als wereldwijde onderzoeksgemeenschap – energie en geld moeten investeren om tests, behandelingen en vaccins te ontwikkelen. We danken onze donoren zoals de Amerikaanse regering, onze partners en de wetenschappers die samenwerken met de WHO om dit mogelijk te maken.”

(Met ANI-ingangen)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.