‘Welcome to Chippendales’ trekt de poseerbuidel open om onder de huid van een imperium te kruipen.

0

Gedeeltelijk geproduceerd door Kumail Nanjiani (De Eeuwigen) en Emily V. Gordon (Klein Amerika), Welkom bij Chippendales raakt Hulu vanaf 22 november met veel jaren 70 chic.

Het vertellen van het verhaal van Somen “Steve” Banerjee, bedenker Robert Siegel (Pam en Tommy) doorspekt zijn verhaal met pioniersgeest en een unieke benadering van mannelijke objectivering. Een die meubelmaker Thomas Chippendale niet alleen beroemd maakte om meer dan meubels, maar ook een voorafschaduwing was magische Mike met enkele decennia.

Een blad eraf halen Winnende tijd: de opkomst van de Lakers-dynastie, zorgt deze ordinaire rags-to-riches-sage ervoor dat het bronmateriaal wordt geëerbiedigd. Geïnspireerd door Dodelijke dans: de Chippendales-moorden van K Scot McDonald en Patrick Montes DeOca stelt het Nanjiani in staat om in de huid te kruipen van oprichter Banerjee – een Amerikaanse immigrant met Indiase afkomst, die meer begeert dan zijn eigen keten van benzinestations.

Banerjee steekt zijn spaargeld in een backgammonclub, verwestert zijn naam en dringt door in de Californische clubscene. Met een gelikt pak, grote ideeën en bijpassende ambities duikt deze gepolijste biopic al snel onder in de cultuur van de jaren ’70. Nanjiani legt de raadselachtige aanwezigheid vast van deze ingetogen pionier, terwijl hij een reeks toevallige ontmoetingen heeft.

Eerst met Paul Snider, een landschap-kauwende Dan Stevens die een en al front is en geen basis heeft, tot de opgesloten Nick De Noia (Murray Bartlett), die op een avond aan boord komt als hij uit nieuwsgierigheid Chippendales tegenkomt.

Afbeelding via Hulu
Afbeelding via Hulu

Met Playmate-model van het jaar Dorothy Stratton (Nicola Peltz Beckham) ook een vaste waarde, lijken zowel Snider als Banerjee aanvankelijk met het idee in de problemen te zijn gekomen. Met de toevoeging van De Noia en zijn Emmy-winnende expertise in danschoreografie, groeit dit ontluikende idee al snel uit tot een potentiële franchise.

Met succes komt echter jaloezie en professionele concurrentie. Waar dit Hulu-origineel uitblinkt, naast het perfect krijgen van die periodespecifieke elementen, is door karakterisering. Nanjiani, Stevens en Bartlett werken allemaal uitzonderlijk goed samen in hun respectievelijke rollen, waarbij koele afstandelijkheid wordt gecompenseerd door onstuimige onvoorspelbaarheid. Net zo Chippendales begint te groeien en het ene solide bedrijfsidee na het andere verhoogt de omzet, emoties dreigen hun werkrelatie te ontsporen.

Merchandising, ambitie van het personeel en vermeende machtsstrijd voegen al snel drama toe aan de mix, terwijl de interne dynamiek begint uiteen te vallen. Met de toevoeging van Irene (Annaleigh Ashford), die aan boord komt als accountant en liefdesbelang voor Banerjee, worden deze wateren verder vertroebeld naarmate dit nieuwe stel groter begint te denken.

Andere elementen die deze serie versterken zijn onder meer de keuze voor dramatische focus, zoals Welkom bij Chippendales wordt uitsluitend gedreven door karakter. Zoals bij sommige, zo niet alle, beste programma’s, staat het verhaal centraal in wat deze show laat werken. Dat het drama draait om de evolutie van het strippen van mannen als een industrie, is ondergeschikt aan de omstandigheden waardoor het gebeurde.

Afbeelding via Hulu
Afbeelding via Hulu

Hoezeer er ook sprake is van objectivering van mannen in deze show, niets voelt onnodig aan of probeert te exploiteren vanuit een verhalend perspectief. Het drama wordt bepaald door personages die in dit bedrijf bestaan, in plaats van iets louche uit de omstandigheden te halen. Toegegeven, er is een zekere mate van tijdsgebonden promiscuïteit, wat de sfeer van de jaren 70 enigszins ondersteunt, maar over het algemeen Welkom bij Chippendales maakt zich geen zorgen over het blootleggen van onnodige hoeveelheden huid.

Gelijkwaardig aan winnende tijddeze ode aan Empire Building (die naast zou kunnen zitten De oprichter met in de hoofdrol Michael Keaton) wil pioniersgeesten vieren. Die mensen die een moment van inspiratie hadden waar ideeën en kansen samenkwamen, niet alleen de weg effenden voor anderen om te volgen, maar het publiek eraan herinnerden dat alles mogelijk is.

In een cultuur waar alles direct beschikbaar is en kritiek de voorkeur heeft boven aanmoediging, Welkom bij Chippendales is bedoeld om te bewijzen dat mensen ongelijk hebben. Kansen bestaan ​​overal in deze wereld, ook al lijken kansen om te innoveren op het eerste gezicht niet voor de hand liggend. Hedendaagse pioniers hebben misschien de boot gemist als het gaat om het profiteren van gendergelijkheid, maar onder al die uitscheurbare broeken en geoliede torso’s gebeurt er iets veel fundamentelers.

Chippendales is er om het publiek te herinneren aan de kracht van verbeelding. Strippen gaat, net als elke andere vorm van entertainment, over het verafgoden van het ogenschijnlijk onbereikbare. Een betalend publiek laten genieten van wat escapisme, terwijl ze genieten van de collectieve nabijheid van gelijkgestemde mensen – klinkt voor mij een beetje als cinema.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.