PS5, PS5 Digital Edition-prijs in India stijgt naar Rs. 54.990 en Rs. 44.990

0

PlayStation 5 wordt duurder in India – met minstens 10 procent. Op zaterdag heeft Sony India stilletjes de prijzen bijgewerkt voor beide varianten van Sony’s ongrijpbare next-gen console, PS5 en PS5 Digital Edition, op de Sony Center-website ShopAtSC. De met 4K Blu-ray uitgeruste PlayStation 5 kost nu Rs. 54.990, een stijging van 10 procent ten opzichte van de lanceringsprijs van Rs. 49.990. Ondertussen wordt zijn schijfloze tegenhanger PS5 Digital Edition nog duurder bij Rs. 44.990, wat een stijging van 12,5 procent vertegenwoordigt ten opzichte van de lanceringsprijs van Rs. 39.990. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de stijgende Amerikaanse dollar (USD), die bijna elk deel van de samenleving over de hele wereld heeft beïnvloed. Gadgets 360 heeft contact opgenomen met Sony India voor commentaar, maar we hadden nog niets gehoord op het moment van publicatie.

Gelukkig is er nog geen prijswijziging voor PS5-accessoires. De PlayStation 5 draadloze controller, DualSense, kost nog steeds Rs. 5.990 (voor wit en zwart) en Rs. 6.390 (voor blauwe, rode, roze en paarse kleurvarianten). U kunt ze echter, zoals altijd, onder de MRP krijgen. De PS5 draadloze headset Pulse 3D kost nog steeds Rs. 8.590, hoewel het routinematig verkrijgbaar is bij Rs. 7.890. De PS5 HD-camera blijft op Rs. 5.190, hoewel het wordt aangeboden voor Rs. 4.790 op de meeste plaatsen. Ten slotte behouden de PS5 Media Remote en het DualSense-laadstation hun lanceringsprijs: Rs. 2.590.

PS5 Family ShopAtSC India prijzen PS5 prijs in India familie Sony Center

De nieuwe banner van de PS5-familie op de Sony Center-website ShopAtSC
Fotocredit: Sony Center

India is niet de enige getroffen markt als het gaat om een ​​prijsstijging voor de PS5 – en het is niet eens de eerste. In augustus kondigde Sony India aan dat PlayStation 5 en PS5 Digital Edition duurder werden in het VK, Australië, Canada, Japan, China, Mexico en bepaalde markten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Terwijl Canada de minste stijging zag met 3 à 4 procent, werd Sony’s thuisbasis Japan het meest getroffen met een stijging van 21 à 24 procent. De PlayStation-maker noemde “hoge wereldwijde inflatiecijfers” en “ongunstige valutatrends”. Nu heeft de impact daarvan onze kusten bereikt. De Indiase roepie (INR) is dit jaar ongeveer 10 procent gedaald ten opzichte van de USD.

Voor wat het waard is, heeft de PS5 niet zoveel invloed als de Xbox Series X, die met 12 procent is gestegen ten opzichte van de lanceringsprijs naar Rs. 55.990. In tegenstelling tot Sony ging dat echter niet in één keer. In juli was Microsoft de eerste die reageerde op de sterkere USD, waardoor de Indiase prijs van zijn vlaggenschip-gameconsole met 6 procent steeg ten opzichte van Rs. 49.990 tot Rs. 52.990. Eerder deze week verhoogde het de prijs van de Series X in India verder met meer dan 5 procent ten opzichte van Rs. 52.990 tot Rs. 55.990. De nieuwe prijs is al zichtbaar op Amazon India, hoewel sommigen oude voorraad met korting opruimen.

De alleen-digitale console van Microsoft, de Xbox Series S, heeft ook twee rondes van prijsverhogingen doorgemaakt. Hoewel het verschil het kleinst is, namelijk 8,5 procent boven de lanceringsprijs. In juni werd de prijs van de Series S in India met bijna 6 procent verhoogd ten opzichte van Rs. 34.990 tot Rs. 36.990. Vervolgens deed Microsoft in augustus een kleinere stijging, waardoor het met 2,7 procent steeg ten opzichte van Rs. 36.990 tot Rs. 37.990. Hoewel de Series S een onaantrekkelijk vooruitzicht was geworden, gezien de prijs die dicht bij de PS5 Digital Edition ligt, is dat nu veranderd. Terwijl de digitale console van Sony bij de lancering 14 procent duurder was dan die van Microsoft, is de PS5 Digital Edition nu bijna 18,5 procent duurder dan de Xbox Series S.

De PlayStation 5 kost nu Rs. 54.990 in India, met de PS5 Digital Edition op Rs. 44.990. Voorlopig vermeldt alleen Sony Center de nieuwe prijzen. Geen van de andere grote online retailers – of het nu Croma, Flipkart of Vijay Sales is – heeft de prijzen op hun website bijgewerkt. De PS5-pagina’s op Amazon India en Reliance Digital blijven offline. Op het moment van schrijven vertoonde, afgezien van ShopAtSC, alleen e2z Store de nieuwe PS5 India-prijzen.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.