Overheid zegt bijna een half miljard pond toe voor Brits onderzoek om EU-tekort te dekken | Wetenschap | Nieuws

0

De bedrijfssecretaris Grant Shapps heeft de EU onder de loep genomen vanwege aanhoudende vertragingen om het VK op te nemen in een essentieel wetenschappelijk financieringsprogramma. De regering heeft vandaag aangekondigd dat zij 484 miljoen pond toezegt aan gerichte investeringen ter ondersteuning van Britse onderzoekers die zijn uitgesloten van het EU-programma Horizon Europa. Groot-Brittannië heeft gewacht op toestemming om te zeggen dat het deel uitmaakt van het plan, maar in plaats daarvan zit het zonder geld uit de pot van £ 80 miljard. Het geld van de EU is bedoeld om medische vooruitgang te boeken, samen met onderzoek op het gebied van klimaat, voedsel en milieu.

De heer Shapps zei vanmiddag in een verklaring: “Deze onmiddellijke investering zal onze uitstekende onderzoekssector helpen om hun talentpools te versterken, vol vertrouwen te investeren in infrastructuur en de reputatie van het VK als wetenschappelijke grootmacht te beschermen.

“Het VK kan niet eindeloos wachten tot de EU haar toezeggingen nakomt en daarom is deze financiering zo belangrijk om onderzoek en innovatie in de hele breedte van ons land te stimuleren.”

De weigering om het VK te ondertekenen onder de TCA-overeenkomst (Trade and Cooperation) in 2020 heeft de heer Shapps geen andere keuze gelaten dan fondsen toe te wijzen ter ondersteuning van het behoud van personeel, lokale talentstrategieën bij in aanmerking komende universiteiten en onderzoeksorganisaties en grondwerk om de groei te waarborgen van de snelgroeiende fusie-industrie in het VK.

Als onderdeel van een verklaring van de regering staat: “De steun van vandaag bouwt voort op de Horizon Europe-garantieregeling, verlengd in september, die financiering blijft verstrekken aan in aanmerking komende, succesvolle Britse winnaars van Horizon Europe-oproepen om ervoor te zorgen dat Britse onderzoekers en bedrijven kunnen doorgaan internationaal samenwerken.”

Het Britse pakket van een half miljard pond

Het geld wordt verdeeld over verschillende gebieden. De grootste hoeveelheid van £ 200 miljoen is bestempeld als een “eenmalige impuls” voor de Britse onderzoeksinfrastructuurbasis. Het omvat UKRI World Class Lab-fondsen waarmee instituten en universiteiten in het hele land kunnen investeren in onderzoeksapparatuur en hun bases kunnen ondersteunen. Er zullen ook middelen worden toegewezen aan de Britse onderzoeksinstellingen voor de publieke sector, zoals het National Physical Laboratory en het Met Office.

Vervolgens gaat nog eens £ 100 miljoen aan kwaliteitsgerelateerde financiering naar Engelse universiteiten met aanvullende financiering voor de gedecentraliseerde administraties. Dit, zegt het, zal een aanvulling vormen op het Talent- en Onderzoeksstabilisatiefonds om een ​​eenmalige impuls te geven aan universiteiten om de onderzoekscapaciteiten te versterken. Dit zou kunnen worden gebruikt voor het in dienst nemen van meer onderzoekspersoneel, technici of het ondersteunen van nieuwe onderzoeksgebieden.

In totaal wordt £ 84 miljoen geschonken aan JET Operations (Joint European Torus) als ‘s werelds grootste en krachtigste fusie-experiment, om operaties voort te zetten die waardevolle nieuwe inzichten zullen opleveren en andere Britse fusieprogramma’s zoals STEP (Spherical Tokomak for Energy) zullen ondersteunen. Productie).

Het Fusion Industry Program zal £ 42,1 miljoen ontvangen om “commerciële innovatie te stimuleren” en zal worden vrijgegeven via een uitdagingsfonds.

LEES MEER: Grimmige beelden tonen de wereldsteden tegen 2100 verwikkeld in vuur en overstromingen

Ten slotte zal een toezegging van £ 30 miljoen worden gedaan aan het Talent and Research Stabilization Fund. Dit zal gerichte steun bieden aan in aanmerking komende universiteiten en onderzoeksorganisaties die een staat van dienst hebben in het aantrekken van rechtstreekse op talent gebaseerde financiering van de EU, om hen te helpen talent te behouden en kwetsbaarheden op lokaal niveau aan te pakken.

Op het moment dat het VK en de EU overeenkwamen dat het land zou worden geassocieerd met de programma’s van Horizon Europa, omvatte dit Euratom, Fusion for Energy en Copernicus. Op dat moment kon deze vereniging niet worden afgerond vanwege het ontbreken van de juiste wetgeving.

Maar het is nu al 19 maanden geleden en er is geen positieve stap voorwaarts gemaakt. Het VK wil er nog steeds deel van uitmaken, maar de Europese Commissie weigert nog steeds uitvoering te geven aan het akkoord dat in het kader van de TCA is bereikt.

De regering heeft gezegd dat Britse onderzoekers en innovators die met succes zijn geëvalueerd door de Europese Commissie, enige stabiliteit hebben dankzij de Horizon Europe-garantie die in november vorig jaar werd gevormd.

NIET MISSEN
National Grid ontgrendelt ‘recordbrekende’ energiemijlpaal [INSIGHT]
Rishi waarschuwde toen de Noordzee-reus de uittocht van het VK bedreigt vanwege een meevaller [REPORT]
VK onthult enorme £ 95 miljoen boost in ‘supermaterialen’ [REVEAL]

Dit is bijna om de kloof te overbruggen terwijl de EU de toetreding van het VK blijft vertragen. De regering voegde eraan toe: “De Horizon Europe-garantie werkt en biedt in aanmerking komende, succesvolle Britse winnaars van Horizon Europe-oproepen geld om hun werk in het VK en hun internationale partners voort te zetten; dit aanvullende uitgavenpakket zit naast de garantie om extra ondersteuning te bieden naar de R&D-sector.”

Vorige week ondertekenden Groot-Brittannië en Zwitserland een memorandum van overeenstemming om samen te werken op het gebied van onderzoek en innovatie, nadat beide de toegang tot het vlaggenschipinnovatieprogramma van £ 80 miljard van de EU hadden geblokkeerd.

De belangrijke Zwitsers-Engelse overeenkomst is gericht op een verdieping van de relatie tussen de wereldwijd toonaangevende onderzoeks- en innovatiegemeenschappen van de twee landen, met een bijzondere focus in het bijzonder op wat “deep science” en “deep tech” wordt genoemd, waaronder gebieden als life science, energietechnologie, AI en ruimtevaart.

Het werd ondertekend en onderhandeld door minister van Wetenschap George Freeman, die onlangs is teruggekeerd naar zijn functie na zijn ontslag uit de regering van voormalig premier Boris Johnson en het hoofd van het Zwitserse federale ministerie van Economische Zaken, Onderwijs en Onderzoek Guy Parmelin.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.