Overheid versoepelt regels voor internationale aankomsten; schrapt de vereiste om het Air Suvidha-formulier in te vullen

0

Internationale aankomsten in India, vliegregels voor internationale aankomsten
Afbeeldingsbron: PTI Overheid versoepelt regels voor internationale aankomsten; schrapt de vereiste om het Air Suvidha-formulier in te vullen

De regering heeft maandag de vereiste geschrapt om het Air Suvidha-formulier in te vullen voor mensen die vanuit het buitenland naar India vliegen, te midden van een afnemend aantal gevallen van coronavirus.

De verplichting om een ​​negatief RT-PCR-rapport of details van het basisvaccinatieschema in te dienen, is ook komen te vervallen voor internationale aankomsten.

De herziene richtlijnen voor internationale aankomsten zullen vanaf 22 november van kracht worden, volgens het ministerie van Volksgezondheid en Gezinswelzijn (MoHFW).

Eerder vereisten de richtlijnen dat passagiers die vanuit het buitenland in India aankomen, het Air Suvidha-formulier moesten invullen. Het formulier is geïntroduceerd in de nasleep van de coronaviruspandemie.

Vorige week zei het ministerie van burgerluchtvaart dat het gebruik van maskers niet verplicht is tijdens vliegreizen, maar dat passagiers er bij voorkeur wel gebruik van moeten maken.

Volgens de laatste richtlijnen van het MoHFW moeten luchtreizigers bij voorkeur volledig gevaccineerd zijn volgens het goedgekeurde primaire vaccinatieschema tegen COVID-19 in hun land.

De nieuwste richtlijnen vervangen de richtlijnen die in september zijn uitgegeven, waarbij gasten die uit het buitenland kwamen het Air Suvidha-formulier moesten indienen.

Ze moesten ook “details van een negatief COVID-19 RT-PCR-rapport verstrekken (de test had binnen 72 uur voorafgaand aan het ondernemen van de reis moeten zijn uitgevoerd) of details overleggen van volledige geplande primaire vaccinatie van COVID-19-vaccinatie”, volgens de eerdere richtlijnen.

Alleen kinderen jonger dan 5 jaar waren vrijgesteld van zowel pre- als post-arrivaltests, had het gezegd.

Maandag zei de MOHFW dat de passagiers bij aankomst moeten zorgen voor fysieke afstand en thermische screening van alle aankomende internationale passagiers zal worden uitgevoerd door de gezondheidsfunctionarissen die aanwezig zijn op het punt van binnenkomst.

“De passagiers die tijdens de screening symptomen blijken te hebben, moeten onmiddellijk worden geïsoleerd en naar een aangewezen medische faciliteit worden gebracht volgens het gezondheidsprotocol”, zei het.

Verder zei het ministerie dat alle reizigers na aankomst zelf hun gezondheid moeten controleren. Ze moeten zich melden bij hun “dichtstbijzijnde gezondheidsinstelling of het nationale hulplijnnummer (1075) / het hulplijnnummer van de staat bellen voor het geval ze symptomen hebben die suggestief zijn”, voegde het eraan toe.

Volgens het ministerie worden de huidige richtlijnen herzien in het licht van het aanhoudend dalende COVID-19-traject en de aanzienlijke vooruitgang die wordt geboekt in de COVID-19-vaccinatiegraad, zowel wereldwijd als in India.

Tijdens vliegreizen zei het ministerie dat aankondigingen tijdens de vlucht over de aanhoudende pandemie, inclusief te volgen voorzorgsmaatregelen, zoals het gebruik van maskers bij voorkeur en het aanhouden van fysieke afstanden, tijdens vluchten / reizen op alle punten van binnenkomst moeten worden gedaan.

Elke passagier die tijdens de reis symptomen van het coronavirus heeft, moet volgens het standaardprotocol worden geïsoleerd, voegde het eraan toe.

In de nasleep van de pandemie werden de geplande binnenlandse vluchten vanaf 25 maart 2020 voor twee maanden opgeschort.

Geregelde internationale vluchtdiensten, die op dezelfde dag ook werden opgeschort, werden pas vanaf 27 maart van dit jaar hersteld.

India registreerde 406 nieuwe coronavirusinfecties, waardoor het totale aantal COVID-19-gevallen op 4.46.69.421 kwam, terwijl het aantal actieve gevallen daalde tot 6.402, volgens officiële gegevens op maandag.

De actieve gevallen maken 0,01 procent uit van het totale aantal infecties, terwijl het nationale COVID-19-herstelpercentage volgens de MOHFW-website is gestegen tot 98,80 procent.

(Met input van PTI)

Lees ook | Air India introduceert premium economy class in langeafstandsvluchten vanaf december | DETAILS

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.