Op Omicron afgestemde shots laten een betere respons zien dan het originele COVID-vaccin: Moderna

0

Maandag beweerde Moderna Inc. dat zijn op Omicron afgestemde vaccins de immuunresponsen tegen BA.4/5-subvarianten hadden verbeterd. wanneer toegediend als boosterdosis, in vergelijking met de eerste injectie. Het bedrijf vond dit in een mid-to-late stage studie.

Gegevens tonen aan dat bij volwassenen die waren gevaccineerd en herhalingsinjecties hadden gekregen, beide Moderna’s op Omicron afgestemde vaccins, mRNA-1273.214 en mRNA-1273.222, een hogere antilichaamrespons tegen BA.4/5-subvarianten produceerden dan het oorspronkelijke vaccin.

In een analyse van ongeveer 40 deelnemers beweerde Moderna dat de niveaus van neutraliserende antilichaamrespons bijna vijfvoudig afnamen ten opzichte van de opkomende subvariant BQ.1.1 in vergelijking met BA.4/5, hoewel de virusneutraliserende activiteit nog steeds “robuust” bleef. “

Moderna’s concurrent Pfizer Inc. en zijn Duitse partner, BioNTech SE, meldden eerder dat na een maand hun op Omicron afgestemde injectie, die gericht is op de BA.4/5-subvarianten, bij oudere volwassenen een sterkere antilichaamrespons opleverde dan de oorspronkelijke injectie.

Opnamen op maat van Omicron gemaakt door Moderna en Pfizer hebben al Amerikaanse goedkeuring gekregen voor zowel volwassenen als kinderen vanaf vijf jaar, op basis van gegevens uit preklinische onderzoeken. Volgens overheidsstatistieken hadden op 9 november bijna 31,4 miljoen Amerikanen het bijgewerkte vaccin gekregen, waarvan ongeveer 5,1 miljoen vorige week.

(Met input van Reuters)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.