Meta brengt nieuwe tools om de privacy van tieners op Instagram en Facebook te beschermen

0

Meta, eigendom van Mark Zuckerberg, voegt nieuwe tools toe om tieners en hun privacy op Instagram en Facebook te beschermen. Via een blogpost kondigde het bedrijf aan dat het nieuwe standaardinstellingen voor privacy voor tieners introduceert. Deze omvatten privacyfilters zoals wie hun vriendenlijst kan zien, wie de mensen, pagina’s en lijsten die ze volgen kan zien, wie berichten kan zien waarin ze zijn getagd op hun profiel en meer.

Voor Facebook- en Instagram-gebruikers die jonger zijn dan 16 jaar (18 in bepaalde landen), zullen ze standaard naar meer privé-instellingen gaan wanneer ze lid worden van Facebook.

Om de verspreiding van intieme foto’s van tieners tegen te gaan, zei Facebook dat het samenwerkt met het National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) om een ​​wereldwijd platform te bouwen voor tieners die zich zorgen maken dat intieme foto’s die ze hebben gemaakt op openbare online platforms kunnen worden gedeeld zonder hun toestemming. toestemming. Het platform, zegt Facebook, zal helpen voorkomen dat de intieme foto’s van een tiener online worden geplaatst en kan worden gebruikt door andere bedrijven in de technische industrie.

Het grootste sociale-mediaplatform brengt ook tools om tieners te beschermen tegen het verzenden van berichten naar verdachte volwassenen waarmee ze geen verbinding hebben. Facebook zal deze ‘verdachte volwassenen’ niet tonen in de People You May Know-aanbevelingen van tieners. Volgens het bedrijf is een “verdacht” account een account dat toebehoort aan een volwassene die bijvoorbeeld onlangs is geblokkeerd of gerapporteerd door een jongere.

Facebook test ook om de berichtknop op Instagram-accounts van tieners te verwijderen wanneer ze helemaal door verdachte volwassenen worden bekeken. Dit zorgt voor een extra beschermingslaag voor het Instagram-account van de tiener.

Meta introduceert ook nieuwe meldingen die tieners aanmoedigen om tools voor privacycontrole op Facebook en Instagram te gebruiken. Het spoort tieners aan om accounts te rapporteren nadat ze iemand hebben geblokkeerd. Het platform stuurt hen ook veiligheidsberichten met informatie over hoe ze door ongepaste berichten van volwassenen kunnen navigeren.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.