Met Synchron Switch Now kunt u uw iPhone of iPad bedienen met Brain: alle details

0

Het in New York gevestigde bedrijf Synchron werkt aan een brain-computer interface (BCI)-technologie met als doel patiënten in staat te stellen digitale apparaten handsfree te bedienen. Het heeft een apparaat gemaakt met de naam ‘Synchron Switch’ om de gedachten van mensen met verlamming om te zetten in actie. Hiermee kunnen patiënten een iPhone of iPad bedienen met hun hersens. Met deze technologie wordt een reeks sensoren, Stentrode genaamd, via een bloedvat in de bovenkant van de hersenen ingebracht en draadloos bestuurd met behulp van de Synchron Switch vanaf de borst van de patiënt. Het bedrijf betaalt de kosten van het implanteren en onderhouden van het apparaat. Synchron is het eerste bedrijf dat toestemming krijgt van de Amerikaanse Food and Drug Administration om klinische proeven uit te voeren op een computerhersenimplantaat.

Volgens een rapport van Semafor wordt Synchron Switch door zes patiënten gebruikt. Rodney Gorham, een gepensioneerde softwareverkoper in Australië, is de eerste ooit die het met een Apple-product gebruikt. Gorham lijdt aan ALS en hij liet het apparaat chirurgisch in zijn hersenen implanteren in het Royal Melbourne Hospital.

Zoals vermeld, wordt de Stentrode via een bloedvat in de bovenkant van de hersenen geïmplanteerd en draadloos bestuurd met behulp van de Synchron Switch vanaf de borst van de patiënt. Synchron betaalt naar verluidt de kosten van het plaatsen en onderhouden van het apparaat. Het bedrijf traint Synchron Switch om het hersensignaal voor een voettap te herkennen. In het rapport staat dat Gorham zijn iPad kan bedienen met zijn Synchron Switch en tekstberichten van één woord kan versturen.

Tom Oxley, mede-oprichter en CEO van Synchron, zei dat dit de eerste input van de hersenschakelaar in het apparaat zou zijn. Oxley zei dat de vaardigheden die nodig zijn om de stentrode te implanteren alledaags zijn, eraan toevoegend dat het implanteren van een apparaat direct in de hersenen neurochirurgie vereist.

Als de FDA het apparaat goedkeurt voor wijdverbreid gebruik, gelooft Oxley dat technologie zoals Stentrode ten goede zal komen aan mensen met een handicap.

Synchron, opgericht in 2016, is een populaire naam op het gebied van brain-computer interface (BCI). Volgens Pitchbook-gegevens heeft het ongeveer 60 werknemers en heeft het tot nu toe ongeveer $ 65 miljoen (ongeveer Rs. 538 crore) opgehaald bij investeerders. Het kreeg in 2021 goedkeuring van de FDA voor proeven bij mensen en heeft studies bij vier mensen in Australië afgerond. Veel startups werken eraan om apparaten in schedels in te bedden, vergelijkbaar met Synchron. Inner Cosmos, Epiminder en Neuralink van Elon Musk zijn de hoofdrolspelers in de ruimte. Neuralink moet nog toestemming van de FDA krijgen voor zijn implantaat.


Apple lanceerde deze week naast de nieuwe Apple TV de iPad Pro (2022) en de iPad (2022). We bespreken de nieuwste producten van het bedrijf, samen met onze recensie van de iPhone 14 Pro op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Volg Gadgets 360 op voor het laatste technische nieuws en recensies Twitteren, Facebook en Google Nieuws. Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor de nieuwste video’s over gadgets en technologie.

Meta India-hoofd Ajit Mohan neemt ontslag, sluit zich aan bij Rival Snap als APAC-president

iQoo 11 heeft mogelijk 3C-certificering ontvangen, specificaties getipt

Aanbevolen video van de dag

Hoe een smartphone hielp bij het opbouwen van een gamecarrière

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.