G20-top: India plant Science-20 Meet for Member Nations, Side Events in juli 2023

0

India zal in juli volgend jaar in Coimbatore een bijeenkomst organiseren van wetenschapsministers van G-20-lidstaten, tijdens het voorzitterschap van de groepering van ‘s werelds 20 belangrijkste ontwikkelde en opkomende economieën. Naast de Science-20 Summit met als thema ‘Disruptive Science for Innovative and Sustainable Growth’, organiseren de wetenschapsbestuurders ook de “Research Innovation Initiated Gathering (RIIG) over het thema Research and Innovation for Equitable Society.

Minister van Wetenschap en Technologie, Jitendra Singh, zat zaterdag een bijeenkomst voor van zes ministeries en afdelingen van wetenschap om de voorbereidingen voor de S-20-top te bespreken.

Een aantal nevenevenementen met betrekking tot de Science-20- en RIIG-bijeenkomsten zijn gepland in het hele land om het rijke culturele erfgoed en de diversiteit van India onder de aandacht te brengen, aldus een officiële verklaring.

Het Science-20-secretariaat zal worden voorgezeten door Vijay P Bhatkar, de architect van de PARAM-serie supercomputers met hoofdwetenschappelijk adviseur van de Indiase regering prof. Ajay K Sood en de bekende structurele chemicus Gautam Desiraju als vooraanstaande leden van het secretariaat.

De startbijeenkomst voor de S-20-bijeenkomst vindt plaats op 30 en 31 januari in Puducherry, terwijl het nevenevenement over ‘niet-conventionele energie voor een groenere toekomst’ wordt gehouden op Bangaram Island in Lakshadweep op 27 en 28 februari.

De side-events over ‘Connecting Science to Society’ en ‘Culture and Holistic Health: Cure and Prevention of Disease’ vinden respectievelijk plaats in Agartala (3-4 april) en Indore (16-17 juni).

De subthema’s voor RIIG-bijeenkomsten zijn materialen voor duurzame energie (CSIR), wetenschappelijke uitdagingen en kansen voor het bereiken van een duurzame blauwe economie (Ministerie van Aardwetenschappen), Bio-resource/biodiversiteit en bio-economie (afdeling Biotechnologie) en Eco -Innovaties voor Energietransitie (SERB).

De startbijeenkomst voor RIIG wordt gehouden in Kolkata op 9-10 februari met nevenevenementen in Ranchi (21-22 maart): Dibrugarh & Itanagar (24-25 maart), Shimla (19-20 april) en Diu (mei 18-19).

De RIIG-top en de bijeenkomst van ministers van onderzoek zullen van 4 juli tot 6 juli in Mumbai worden gehouden.

Singh zei dat de verwachte resultaten van de S-20 en RIIG het creëren van betere en bemoedigende kaders voor milieuvriendelijke technologieën en het bevestigen van het delen van IP’s en technologieoverdracht, het creëren van een wereldwijd ecosysteem voor start-up mentorschap en financiering zullen zijn.

De thema’s voor de twee wetenschappelijke evenementen omvatten ook het aanmoedigen van meer megawetenschappelijke projecten, het creëren van een kader voor een wereldwijd holistisch gezondheidsprogramma en programma voor geestelijke gezondheid, het creëren van een gemeenschappelijke culturele dialoog voor de wetenschap door middel van meer betrokkenheidsprogramma’s en interdisciplinaire partnerschappen, het creëren van een gemeenschappelijke digitale wereldwijde erfgoed dat toegankelijk is voor alle burgers, aldus de verklaring.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.