Energiecrisis: Britten worden aangespoord om thermostaten 2C lager te zetten in energiebesparende campagne | Wetenschap | Nieuws

0

De Britten zullen naar verwachting worden aangespoord om hun energieverbruik te beperken door hun thermostaat twee graden lager te zetten om hen £ 400 per jaar te besparen als onderdeel van een overheidscampagne. Temidden van een kosten van levensonderhoud en een energiecrisis die de rekeningen van mensen de hoogte in heeft geschoten en budgetten onder druk heeft gezet in een van de moeilijkste economische periodes sinds de jaren 70, zoeken huishoudens naar elke truc in het boek om deze winter geld te besparen, want voor miljoenen telt elke cent.

De najaarsbegroting van bondskanselier Jeremy Hunt omvatte een reeks bezuinigingen in de publieke sector die volgens hem deel uitmaakten van de oogstrelende beslissingen die hij moest nemen om een ​​fiscaal zwart gat ter waarde van meer dan £ 50 miljard te dichten. Maar nu lijkt het erop dat de regering huishoudens vraagt ​​om het op zich te nemen om het energieverbruik te beperken en geld te besparen.

Een deel van de afbouw van de overheidssteun voor huishoudens door de heer Hunt was zijn stap om de door voormalig leider Liz Truss geïntroduceerde energieprijsgarantie te verhogen van £ 2.500 naar £ 3.000. Maar om de klap van de £ 500-stijging te verzachten, hopen de ministers dat huishoudens £ 400 per jaar kunnen besparen door het energieverbruik met 15 procent te verminderen.

De voorstellen zullen naar verwachting worden onthuld voordat de wijziging van het prijsplafond in april van kracht wordt. Bedrijfssecretaris Grant Shapps zal naar verwachting voor Kerstmis een aankondiging doen, meldt de Telegraph.

Het advies zal niet alleen zijn om de thermostaten met 2C lager te zetten, maar zal ook het advies omvatten om energiezuinige gloeilampen te installeren en het debiet van boilers te verminderen, wat volgens schattingen van de regering ongeveer £ 100 per jaar zou kunnen besparen.

De overheid geeft al een vorm van energieadvies. De Help for Households-website suggereert bijvoorbeeld dat u radiatoren die u niet gebruikt, moet afwijzen en ramen en deuren tochtvrij moet maken bij verhuizingen die de jaarlijkse energierekening met £ 70 kunnen verlagen in overeenstemming met de huidige prijzen.

De doelstelling van de heer Hunt om het energieverbruik in het VK tegen 2030 met 15 procent te verminderen, zal ook worden geholpen door zijn toezegging om tussen 2025 en 2028 £ 6 miljard extra uit te geven aan maatregelen voor energie-efficiëntie, zoals isolatie.

Volgens een rapport in opdracht van energie-efficiëntiebedrijf Grundfos, zouden huizen en bedrijven in het VK elk jaar tot £ 3,1 miljard aan besparingen kunnen mislopen door de energie-efficiëntie in hun huizen en bedrijfspanden niet te verbeteren.

Maar het bedrijf zegt dat de aankondigingen van de heer Hunt vorige week het publiek niet vertelden “hoe ze op korte termijn geld kunnen besparen, en het doel om het energieverbruik in gebouwen en industrie tegen 2030 met 15 procent te verminderen, is jammerlijk weinig ambitieus. energiebesparing in de mate die huishoudens en bedrijven hard nodig hebben”.

LEES MEER: Qatar zet nucleair verdedigingssquadron in voor de eerste wedstrijd van Engeland

En volgens de campagnegroep Friends of the Earth komen de door de bondskanselier onthulde energie-efficiëntiemaatregelen “too little, too late”.

De groep zei afgelopen donderdag in een reactie op de najaarsbegroting: “Een landelijke energie-efficiëntie is essentieel, maar de voorstellen van de bondskanselier zijn veel te weinig en veel te laat. Nog eens twee jaar het blik op de weg schoppen voor woningisolatie, betekent miljoenen van de mensen zal blijven lijden onder koude huizen en torenhoge energierekeningen.

“De overheid had moeten luisteren naar haar eigen klimaatadviseurs, de Climate Change Committee, die vorige week nog opriepen tot een dringende en snelle uitrol van zolder- en spouwmuurisolatie.

“Een straat-voor-straat woningisolatieprogramma van £ 5 miljard per jaar, gericht op de meest behoeftigen, zou het gebruik van duur gas in het land verminderen, de energierekening verlagen, banen creëren en de koolstofemissies verminderen. Het is een schandaal dat zelfs met financiële noodhulp miljoenen mensen nog steeds worden overgelaten aan rillingen in warmtelekkende huizen als gevolg van stijgende energierekeningen. Nu het prijsplafond vanaf april volgend jaar zal stijgen, is dringende actie nodig om degenen die het meeste risico lopen te beschermen.”

NIET MISSEN
Onderzoekers uit het oude Egypte deden ‘vondst van hun leven’ in Caïro [REPORT]
Schotland’s ‘grootste middeleeuwse muntschat’ in 200 jaar opgegraven [REVEAL]
Het lang verloren gewaande graf van Cleopatra is mogelijk eindelijk ontdekt [INSIGHT]

Maar de heer Hunt kondigde wel aan dat er een isolatie-taskforce zou worden opgericht om het initiatief te leiden, terwijl hij ook beloofde te kijken naar het stimuleren van huiseigenaren om hun gasketels om te ruilen voor warmtepompen of biomassaketels. Momenteel kost het installeren van een warmtepomp duizelingwekkende installatiekosten van gemiddeld £ 10.000, maar de Boiler Upgrade Scheme van de overheid biedt wel een subsidie ​​van £ 5.000.

Terwijl Simon Allford, president van het Royal Institute of British Architects, de door de heer Hunt onthulde maatregelen verwelkomde, waarschuwde hij dat tijd van essentieel belang is. Hij zei: “We zijn erg blij met de duidelijke verklaring van de kanselier dat we de energie-efficiëntie van onze gebouwen moeten verbeteren.

“De extra financiering is welkom. Maar om de omvang van de uitdaging aan te gaan, en om mensen en onze economie te laten profiteren van de hulp, moet het worden versneld.

Een regeringswoordvoerder zei: “Onze bestaande openbare voorlichtingscampagne, Hulp voor Huishoudens, maakt het publiek bewuster van alle beschikbare steun om hen te helpen met de kosten van levensonderhoud, waaronder geld besparen op energierekeningen.

“We investeren dit parlement ook in totaal £ 6,6 miljard om de energie-efficiëntie in het hele land te verbeteren, waarbij het grootste deel van onze steun gericht is op mensen met een laag inkomen en kwetsbare huishoudens.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply