‘Echo 3’ bewijst dat zelfs Oscarwinnaars af en toe de bal laten vallen

0

Op papier, Echo 3, zou een no-brainer boordevol actie moeten zijn. Het zou schaamteloos macho moeten zijn, flagrant gung-ho, en door duizenden artillerierondes moeten spoelen op weg naar een patriottische conclusie – maar blijkbaar is dit te veel gevraagd.

Gebaseerd op de serie Wanneer helden vliegen door Omri Givon, dat op zijn beurt een bewerking was van een roman van Amir Gutfreund, deze supersnelle live-action Plicht kloon zou moeiteloos elke basis moeten raken op weg naar het voldoen aan de verwachtingen van het publiek. Die Oscar-winnende scenarist Mark Boal (De pijnkast) niet alleen die essentiële zaken niet levert, maar in feite iets heel middelmatigs oplevert, is teleurstellend.

Openend onder het bladerdak van een Zuid-Amerikaans regenwoud, getuigt het publiek van de mishandeling van onbekende gijzelaars, die naar een onzeker lot worden gedreven. Op de knieën gedwongen door gewapende milities in afwachting van het bevel tot executie, leggen zonovergoten close-ups een tropisch paradijs vast voordat geweerschoten de stilte verbreken.

Na een tijdsprong van zes maanden brengt een onbekende bruid oogmake-up aan, terwijl vrienden en familie samenkomen om haar huwelijk te vieren. Boal gebruikt deze traditionele setting om zijn publiek kennis te laten maken met het Delta-team van speciale agenten, die dit verhaal in de toekomst zullen vormgeven. Prince (Michiel Huisman) is de bruidegom, Bambi (Luke Evans) zijn schoonvader, terwijl andere belangrijke leden Drifter (Dominic Fumusa) zijn – die binnenkort de grote zal bijten.

Zoals te verwachten, wordt deze gelikte militaire eenheid, nadat iedereen vijf minuten schermtijd heeft gekregen, weggeroepen naar een gijzeling in Afghanistan. Kijk naar met sneeuw bedekte bergen, Taliban-extremisten en sneeuwstormen – allemaal gefilmd in haarscherpe perfectie met ruige kenmerken en onberispelijke militaire precisie. Het illustreert niet alleen het crack-commando-squadron in al zijn gedisciplineerde glorie, maar geeft Bambi en Prince ook een dramatische start als Drifter wordt neergeschoten.

Dat is de aard van Echo 3 in de toekomst, dat wanneer Prince’s vrouw Amber (Jessica Ann Collins) zich voorbereidt op een onderzoeksreis naar Colombia, de alarmbellen beginnen te rinkelen. Met een overvloed aan voorafschaduwingen in de vorm van noodbakens van militaire kwaliteit die schaamteloos verborgen zijn, terwijl argumenten over haar op weg zijn naar gevaar, voelt Ambers ontvoering als een uitgemaakte zaak – een die ervoor zorgt dat het publiek niet verrast blijft voor veel van wat volgt.

Dat gezegd hebbende, Echo 3 is niet zozeer slecht, maar beslist gemiddeld en voorspelbaar. Evans, Huisman en een toegewijde ensemblecast doen hun best om wat spanning te brengen in dit nogal oppervlakkige gijzelingsdrama, maar komen vaak overdreven serieus over. Hun dynamiek als echtgenoot en vader van Amber speelt goed tegen de achtergrond van periodieke vluchten naar vijandelijk gebied en kleine binnenlandse ruzies. Er moest echter meer originaliteit te zien zijn om hun inspanningen de moeite waard te laten voelen.

In de cinematografie-afdeling als nergens anders, Echo 3 riekt naar Tony Scott, terwijl oververzadigde close-ups blijven hangen op door angst geteisterde gezichten. Elders voeren gelikte drone-opnamen en slow-motion actiescènes de boventoon, terwijl designervuil zich vastklampt aan gebeitelde functies. Terwijl het verhaal Colombiaanse sloppenwijken en sierlijke overheidsarchitectuur in zich opneemt om dit verhaal te begrijpen, worden reddingsoperaties verknoeid en bureaucratische rompslomp Echo 3 uit in weer een nieuwe aflevering.

Subplots waarbij Zuid-Amerikaanse journalisten en eigenzinnige ambtenaren van de ambassade betrokken zijn, bieden ook geen diepgang buiten de vuurgevechten. Martina Gusman doet haar best om haar gerespecteerde verslaggever Violeta inhoud en subtiliteit te geven, maar op de een of andere manier wordt ze al snel een complot als pogingen om te onderhandelen over Ambers vrijlating naar het zuiden gaan.

Na drie afleveringen van elk bijna een uur, Echo 3 slaagt er niet in om de vereiste hoeveelheid momentum te injecteren. Hoezeer Ambers benarde situatie ook tastbaar aanvoelt, die perfect gepolijste cinematografie en vaag orkestrale begeleiding kunnen het gevaar nooit echt laten voelen. Dit origineel van Apple is misschien enorm stijlvol en gelikt als het gaat om productieontwerp, locatiekeuzes en visuele zwier, maar op de een of andere manier is dit nooit genoeg om emotioneel te investeren.

Echo 3 is het bewijs dat zelfs met een Oscarwinnaar die pen op papier zet, niets gegarandeerd is. Bij nader inzien is er eigenlijk niets mis met deze show, afgezien van het feit dat het publiek het al eerder heeft gezien. Dit melodrama op basis van cijfers heeft misschien de juiste toeters en bellen, maar wederom laat een zwak verhaal een verder veelbelovend uitgangspunt teniet – wat illustreert dat zelfs met Apple in je hoek, een verhaal niets zonder inhoud is.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.