De laatste 180 in het discours schildert een eens zo geliefde horror-remake af als ‘stomende rotzooi’

0

Niets beweegt zo snel als het discours over horrorfilms, waarbij weer een eerder geliefde film door het publiek naar beneden valt en het gebied van ‘vuilnis’ betreedt.

Geen enkel genre kent meer remakes, en onnodige, dan horror. Vaker wel dan niet is het ook een Amerikaanse remake van een eerder uitstekende buitenlandse film. Terwijl die van 2015 martelaren soms wordt geprezen als een van de beste buitenlandse remakes ooit, kan niet iedereen ertoe worden gebracht om het te beschouwen als iets anders dan “rommel”.

Het opnieuw maken van de Frans-Canadese film die slechts zeven jaar eerder werd uitgebracht, was een omstreden zet, en het sterft nog steeds niet uit in het discours als een hot topic.

Uitgaande van hetzelfde uitgangspunt als het origineel en bijna niets detail toevoegend, ziet het een jong meisje ontsnappen uit een gebouw waar ze jarenlang gevangen is gehouden, alleen om het trauma jaren daarna bij haar te houden. Door haar ervaringen werd ze een monster op zich, maar zonder de subtiliteit of nuance van haar Canadese tegenhanger.

Als je geschokt bent door een Amerikaanse remake die het punt mist van een uitstekende film met lagen aan zijn horror, moet je nieuw zijn in deze delen. De kern van het origineel uit 2008 komt neer op geweld en de relatie ervan met de menselijke psyche en genezing. Niet al te verschillend van de boodschap van A Clockwork Orangeverkent het een gladde helling en ongemakkelijke aard in ons genot van geweld.

Het is dus duidelijk dat je in de remake het thema geweld volledig negeert en het bijna vreugdeloos maakt. Misschien is het culturele taboe gewoon te sterk om te worden vertaald van over de Atlantische Oceaan, of zelfs alleen de grens naar het noorden.

Pascal Laugier, die aan het hoofd stond van de film uit 2008, noemde het een “junkfilm” en zei dat hij maar 20 minuten kon kijken voordat hij hem uitschakelde. Het ergste is te wijten aan contractuele shenanigans, hij werd niet eens betaald voor de remake. “Ze zagen mijn film en veranderden het in iets totaal oninteressant”, vertelde hij aan Filmstarts.

Als je een gulzigheid bent voor remake-straf, 2015’s martelaren is te huur via YouTube, Amazon Video en Google Play. Voor degenen die een goede horror willen zien, is het origineel uit 2008 beschikbaar op dezelfde platforms.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.