China heeft zijn jeugdspelverslavingsprobleem opgelost, beweert de hoogste brancheorganisatie

0

China heeft het probleem van gameverslaving onder zijn jeugd opgelost, aldus een rapport dat mede is geschreven door de beste gaming-industrievereniging van het land, in opmerkingen die waarschijnlijk zullen worden verwelkomd door de door regelgeving gehavende sector. De opmerking kwam uit een rapport van de China Game Industry Group Committee, gelieerd aan de online game-publicatieregulator, China Game Industry Research Institute en dataprovider CNG, zei CNG dinsdag op zijn officiële WeChat-account.

Chinese regelgevers kwamen in september vorig jaar tussenbeide met nieuwe regels die iedereen onder de 18 jaar verbieden om meer dan drie uur per week videogames te spelen, een strikte sociale interventie die nodig was om een ​​einde te maken aan een groeiende verslaving aan wat het had beschreven als “spirituele opium”.

Een maand later verklaarden de Chinese staatsmedia dat mazen in de wet waardoor minderjarigen nieuwe regels kunnen omzeilen die gericht zijn op het terugdringen van de speeltijd van games tot drie uur per week, moeten worden verwijderd om “verslaving te voorkomen”.

“Op sommige online handelsplatforms zijn er verhuur- en verkoopbedrijven voor spelaccounts, gebruikers kunnen het toezicht omzeilen door accounts te huren en te kopen en zonder beperkingen online games te spelen. Dit betekent dat er nog steeds mazen in de wet zijn voor tieners om online te gamen, wat waardig is van de aandacht”, aldus een commentaar in de officiële krant People’s Daily van de Communistische Partij destijds.

De verhuizing kwam als onderdeel van een brede regelgevende hardhandig optreden tegen de Chinese technologiesector en werd gezien als een poging om ook de controle over de game-industrie aan te scherpen, die kort daarna werd getroffen door een langdurige bevriezing van titelgoedkeuringen.

CNG zei dat uit het rapport bleek dat meer dan 75 procent van de jonge spelers nu minder dan 3 uur per week games speelde en prees Chinese gamebedrijven voor het behalen van “opmerkelijke resultaten” na het opzetten van systemen om gameverslaving te beteugelen.

Het citeerde inspanningen van onder andere Tencent Holdings, NetEase en Perfect World.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.