Wereldtelevisiedag 2022: geschiedenis, betekenis en thema

0

Wereld Televisie Dag 2022
Afbeeldingsbron: FREEPIK Wereldtelevisiedag 2022: geschiedenis, betekenis

Wereldtelevisiedag wordt gevierd op 21 november. Het belangrijkste doel om deze dag te vieren is om de betekenis en invloed van televisie in ons individuele leven te erkennen. Televisie biedt niet alleen plezier en informatie, maar helpt ook bij het verhogen van het kennisniveau en het amusement in de wereld. Het is een medium van entertainment dat veel wordt gebruikt. Volgens de laatste statistieken kijken wereldwijd ongeveer 1,67 miljard mensen televisie. In de Verenigde Staten kijken mensen gemiddeld 3,5 uur televisie per dag, of iemand nu naar nieuws, sport, concerten, shows of films op televisie kijkt.

Lees hieronder voor meer informatie over de geschiedenis en betekenis ervan:

Wereldtelevisiedag 2022: Geschiedenis

In 1927 vond de 21-jarige Philo Taylor Farnsworth de eerste elektronische televisie ter wereld uit. Hij begon de reis van het uitvinden van televisie door bewegende beelden vast te leggen, deze in code te veranderen en die beelden vervolgens met de radiogolven naar verschillende apparaten te verplaatsen. Vervolgens werd het mechanische systeem gestructureerd en vervolgens gebruikten bewegende beelden een elektronenbundel. Op 21 en 22 november 1996 hielden de Verenigde Naties het eerste World Television Forum. Tijdens het forum bespraken de leidende mediafiguren het groeiende belang van televisie in de snel veranderende wereld om de samenwerking te versterken.

Hierna erkenden de VN-leiders dat televisie een belangrijk instrument was om het bewustzijn van bedreigingen voor vrede en veiligheid te vergroten, om de aandacht voor sociale en economische kwesties te verscherpen.

Wereldtelevisiedag 2022: betekenis

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft 21 november uitgeroepen tot Wereldtelevisiedag (via resolutie 51/205 van 17 december 1996) als erkenning voor de groeiende invloed van televisie op belangrijke kwesties die verband houden met conflicten, vrede, veiligheid en economische en sociale problemen.

Niet alleen dat, televisie speelt een belangrijke rol bij het maken van educatieve televisieprogramma’s voor kinderen, zoals Sesamstraat. Dit medium is bedoeld om de kinderen betrokken te houden terwijl ze hen leren over cijfers, letters en sociale vaardigheden.

Daarom gaat deze dag ook over het aanvaarden van de impact en het bereik van geo-televisiecommunicatie op het globale scenario.

Wereldtelevisiedag 2022: Thema

Wereldtelevisiedag 2022 heeft geen officieel thema omdat het belangrijkste doel is om de uitvinding van de tv te vieren.

Lees ook: Voormalig F1-racer herkent Ranveer Singh niet, reactie van Bollywood-acteur wint harten | VIDEO

Lees ook: OTT Best Comedy Movies: Munna Bhai, Hera Pheri en anderen op Netflix, Prime Video, Disney Plus Hotstar

Lees ook: Jhalak Dikhhla Jaa 10: Nia Sharma, Niti Taylor uitgezet in een schokkende uitschakeling tijdens de halve finale

Lees meer Lifestyle-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.