PSLV lanceert Pixxel’s hyperspectrale beeldsatelliet Anand op 26 november

0

Spacetech-startup Pixxel zal zaterdag zijn derde hyperspectrale satelliet – Anand – lanceren aan boord van ISRO’s Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) vanaf de Sriharikota-ruimtehaven.

Anand is een hyperspectrale microsatelliet die minder dan 15 kg weegt maar meer dan 150 golflengten heeft, waardoor hij beelden van de aarde gedetailleerder kan vastleggen dan de huidige niet-hyperspectrale satellieten die niet meer dan 10 golflengten hebben.

De beelden van de satelliet kunnen onder meer worden gebruikt om ongedierte te detecteren, bosbranden in kaart te brengen, bodemstress en olievlekken te identificeren, aldus een verklaring van Pixxel op maandag.

“Na meer dan 18 maanden vertraging, vele hertesten en meer dan twee jaar zweten en hard werken door het team, gaan we deze week eindelijk van start”, zei Awais Ahmed, oprichter en CEO van Pixxel op Twitter.

Opgericht door Ahmed en Kshitij Khandelwal, werd Pixxel het eerste Indiase bedrijf ooit dat een commerciële satelliet lanceerde – Shakuntala – in april met behulp van de Falcon-9-raket van Elon Musk’s SpaceX.

De hyperspectrale satellieten van Pixxel zijn uniek in hun vermogen om honderden informatiebanden met een wereldwijde dekking op een zeer hoge frequentie te leveren, waardoor ze ideaal zijn voor rampenbestrijding, landbouwmonitoring, energiemonitoring en stedenbouwkundige toepassingen, aldus het bedrijf.

De satellieten zijn uitgerust om tot 50 keer meer informatie met ongekend detail naar beneden te stralen in vergelijking met andere conventionele satellieten in een baan om de aarde.

Pixxel heeft al partnerschappen getekend met Rio Tinto en Data Farming, die hyperspectrale datasets zullen gebruiken om minerale hulpbronnen te identificeren en respectievelijk actieve en bepalende gewasproblemen te monitoren.

De beelden hiervan zullen het team gerichte input geven om de vormfactor en beeldvormingsmogelijkheden van de volgende reeks commerciële satellieten te verbeteren.

Met deze lancering komt Pixxel dichter bij het realiseren van zijn visie om een ​​gezondheidsmonitor voor de planeet te bouwen door middel van een constellatie van geavanceerde hyperspectrale kleine satellieten in de ruimte.

Pixxel wordt ondersteund door onder andere Lightspeed, Radical Ventures, Relativity’s Jordan Noone, Seraphim Capital, Ryan Johnson en Accenture.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.