Nucleaire oorlog zou ‘de wereld verwoesten’ en hongersnood veroorzaken | Wetenschap | Nieuws

0

Nucleaire oorlog: animatie laat zien hoe het zich zou kunnen ontvouwen

Zelfs een beperkte nucleaire oorlog zou zoveel rook in de atmosfeer uitstoten dat de resulterende afkoeling “de oceanen van de wereld zou verwoesten” en een jarenlange hongersnood zou veroorzaken. Dit is de waarschuwing van biogeochemicus dr. Tyler Rohr van de Universiteit van Tasmanië en zijn collega’s, die de klimatologische en oceanische gevolgen van een nucleair conflict modelleerden. Hun werk bouwt voort op het onderzoek van Carl Sagan en zijn collega’s in het begin van de jaren tachtig, dat voor het eerst de mogelijkheid van een nucleaire winter en de daaropvolgende wijdverspreide hongersnood na atoomoorlog aan het licht bracht – werk geciteerd door zowel de Amerikaanse president Ronald Reagan als de Sovjetleider Michail Gorbatsjov in 1985 toen ze verklaarden dat een nucleaire oorlog nooit gewonnen kon worden. De acties van Vladimir Poetin rond de oorlog in Oekraïne hebben echter opnieuw de vrees voor een nucleair conflict doen rijzen, ondanks recente afspraken dat de VS en Rusland verdere gesprekken zouden voeren over het “Nieuwe START-verdrag” voor de vermindering van kernwapens.

In hun nieuwe analyse modelleerden Dr. Rohr en collega’s het scenario van een nucleaire oorlog tussen de VS en Rusland – met name een die resulteerde in 150 miljard ton roet van brandende steden die de bovenste atmosfeer bereikten.

Ze zeiden: “We ontdekten dat het lage licht en de snelle afkoeling grote fysieke veranderingen in de oceaan zouden veroorzaken, waaronder een dramatische uitzetting van het Arctische zee-ijs. Cruciaal is dat dit ijs zou groeien om normaal gesproken ijsvrije kustgebieden te blokkeren die essentieel zijn voor visserij, aquacultuur en scheepvaart in heel Europa.”

Drie jaar na de oorlog, zo bleek uit de analyse, zou het Arctische zee-ijs met 50 procent zijn toegenomen, waardoor de Oostzee het hele jaar door bevroren was en grote zeehavens zoals Kopenhagen in Denemarken en Sint-Petersburg in Rusland werden gesloten.

Volgens het team zou zelfs als ze dachten dat een beperkter conflict tussen de naties India en Pakistan nog steeds een gruwelijke 27-47 miljard ton roet in de bovenste atmosfeer zou kunnen vrijgeven. De resulterende afkoeling en uitbreiding van het zee-ijs, zeiden ze, zou de scheepvaart in heel Noord-Europa “ernstig in gevaar brengen”.

Kernwapentest Bravo

Zelfs een beperkte nucleaire oorlog ‘verwoest de oceanen van de wereld’, concludeert een studie (Afbeelding: Public Domain / Ministerie van Energie van de Verenigde Staten)

Ronald Reagan en Michail Gorbatsjov

Ronald Reagan en Michail Gorbatsjov verklaarden in 1985 dat een nucleaire oorlog nooit gewonnen kon worden (Afbeelding: Getty Images)

De onderzoekers voegden eraan toe: “Erger nog, de plotselinge daling van het licht en de oceaantemperaturen zouden zeealgen, die de basis vormen van het mariene voedselweb, decimeren – waardoor een jarenlange hongersnood ontstaat. Hoewel de hele oceaan zou worden beïnvloed, zouden de ergste effecten zich concentreren op hogere breedtegraden, inclusief heel Europa – en vooral in de Baltische staten, waar oceaanlicht al schaars is.

“De wateren in het Noordpoolgebied en de Noord-Atlantische Oceaan zouden de dupe worden, wat waarschijnlijk de ineenstorting van het hele ecosysteem zou veroorzaken.

“Hoewel de visserij momenteel een relatief kleine sector van de Europese economie is, zou er extra druk kunnen ontstaan ​​om naar de zee te kijken voor voedsel, mocht de landbouwsystemen op het land instorten, waardoor het continent weinig opties heeft voor voedselzekerheid.”

Dr. Rohr en zijn collega’s zeiden dat terwijl ze verwachtten dat hun modellen meer zee-ijs en minder zeealgen zouden laten zien in de nasleep van een nucleaire winter, ze verrast waren door hoe lang de effecten aanhielden.

Ze legden uit: “Onze modeloceaan bleef tientallen jaren na een oorlog materieel getransformeerd, lang nadat temperatuur- en lichtomstandigheden waren teruggekeerd naar hun vooroorlogse staat. Zee-ijs zou zich vestigen in een nieuwe uitgebreide staat waar het waarschijnlijk honderden jaren zou blijven.”

LEES MEER: ‘Poetins handen over de rode knop’ waarschuwde Oekraïens parlementslid

Arctisch zee-ijs

Een nucleaire oorlog tussen Rusland en de VS kan leiden tot een toename van 50 procent van het Arctische zee-ijs (Afbeelding: Getty Images)

Een infographic over het nucleaire arsenaal van Rusland

De acties van Rusland rond Oekraïne hebben de vrees voor een nucleaire oorlog doen toenemen (Afbeelding: Express.co.uk)

Er werd echter voorspeld dat de wereldwijde mariene productiviteit binnen tien jaar na de conflicten zou terugkeren naar – en zelfs zou overtreffen – zijn oorspronkelijke staat. Dit gebeurt, legde het team uit, vanwege blijvende veranderingen in de oceaancirculatie die diepe voedingsstoffen naar de oppervlakte zouden duwen en fytoplankton zouden voeden.

Het team voegde eraan toe: “Helaas bereikt dergelijk ‘goed nieuws’ Europa nooit, omdat de mariene productiviteit in het Noordpoolgebied en de Noord-Atlantische Oceaan in het gedrang blijft ten opzichte van de rest van de wereld. Dit gebeurt omdat de nieuwe milieutoestand de voorkeur geeft aan een ander, groter type zeealgen die daadwerkelijk voedingsstoffen uit de oppervlakte van de oceaan kunnen halen zodra ze sterven en zinken.

Het probleem met oceaanherstel, leggen de onderzoekers uit, is dat water heel langzaam zowel opwarmt als afkoelt – en de oceanen zijn sterk gestratificeerd, met verschillende watermassa’s die op elkaar zijn gestapeld.

Dit, legden ze uit, geeft de oceaan een veel langer “geheugen” dan de atmosfeer. Ze merkten op: “Eenmaal verstoord, zijn veel veranderingen ofwel niet omkeerbaar op menselijke tijdschalen of zullen ze waarschijnlijk niet terugkeren naar hun oorspronkelijke staat.”

NIET MISSEN:
Rolls-Royce zou de nucleaire greep van Poetin kunnen omzeilen, zegt een expert [INSIGHT]
Mysterie van Britse onderzeeër die verdween in WO II is mogelijk opgelost [REPORT]
Waarschuwing voor ‘besmettelijk’ virus in gevreesde tripledemie erger dan Covid [ANALYSIS]

Een infographic over de nucleaire dreiging van Poetin

In een potentiële nucleaire oorlog zou Groot-Brittannië veel doelen kunnen bieden (Afbeelding: Express.co.uk)

De onderzoekers concludeerden: “Gezien deze grimmige inzichten is het een morele noodzaak om te vragen wat er kan en moet worden gedaan om een ​​nucleair conflict te voorkomen. Sinds kort sijpelt er een nieuwe kijk op een oude filosofie uit Oxford.

“Het idee, bekend als ‘langetermijndenken’, stelt dat een goede verantwoording van het enorme aantal mogelijke toekomstige mensenlevens prioriteit moet geven aan bijna elke actie die het risico op uitsterven van de mens ook maar enigszins vermindert.

“Deze logica komt met alle standaardattributen van het proberen om wiskunde te doen met moraliteit, maar het begint veel logischer te worden als je je realiseert dat het risico van een gebeurtenis op uitstervingsniveau – en dus de kans dat we het kunnen afwenden – is’ t eigenlijk onvoorstelbaar laag.”

Het team concludeerde: “Zelfs een beperkter conflict zou onze oceanen in een fundamenteel nieuwe staat kunnen duwen die veel, veel langer duurt dan we hadden verwacht. Het begrijpen van de lengte en het gewicht van deze tijdschema’s zou voorop moeten staan ​​in onze calculus van voortdurende diplomatie.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.