NASA rolt SLS-raket uit naar lanceerplatform in Florida, 10 dagen voor de lancering van Artemis I

0

NASA rolde vrijdag zijn grootste raket ooit, Space Launch System (SLS), naar een lanceerplatform in Florida en zal over 10 dagen opnieuw proberen om te vertrekken op een veel vertraagde niet-bemande missie Artemis I naar de maan.

Nadat deze zomer twee lanceringspogingen waren mislukt vanwege technische problemen, keerde de raket terug naar het Vehicle Assembly Building om hem te beschermen tegen de orkaan Ian.

Het Amerikaanse ruimteagentschap gebruikte de tijd om kleine reparaties uit te voeren en de batterijen op te laden die de systemen van de Space Launch System (SLS)-raket aandrijven.

De zes kilometer lange reis van de SLS-raket van het Vehicle Assembly Building naar het Kennedy Space Center’s Launch Pad 39B duurde bijna negen uur, zei NASA.

De 322 voet (98 meter) raket werd langzaam uitgerold op een gigantisch platform dat bekend staat als de crawler-transporter, ontworpen om trillingen te minimaliseren.

De volgende lanceringspoging is gepland om 12:07 uur Eastern Time (09:37 uur IST) op 14 november met back-updata op 16 november om 1:04 uur ET (10:34 uur IST) en 19 november om 1:45 uur ET (11:15 uur ET). IST).

“We zijn comfortabel om ‘s nachts te lanceren”, zei NASA-assistent-beheerder Jim Free donderdag tijdens een briefing.

Free zei dat radar- en infraroodcamerabeelden de nodige gegevens zullen leveren om de prestaties van de raket te volgen.

Als de raket op 16 november zou ontploffen, zou de missie iets meer dan 25 dagen duren en zou de bemanningscapsule op 9 december in de Stille Oceaan neerploffen.

De langverwachte onbemande missie, genaamd Artemis 1, zal de Verenigde Staten een stap dichter brengen bij de terugkeer van astronauten naar de maan, vijf decennia nadat mensen voor het laatst op het maanoppervlak liepen.

Het doel van Artemis 1, genoemd naar de tweelingzus van Apollo, is het testen van de SLS-raket en de Orion-bemanningscapsule die bovenop zit.

Mannequins uitgerust met sensoren vervangen de astronauten tijdens de missie en registreren versnellingen, trillingen en stralingsniveaus.

De Orion-capsule moet in een baan om de maan draaien om te zien of het schip in de nabije toekomst veilig is voor mensen. Op een gegeven moment wil Artemis voor het eerst een vrouw en een persoon van kleur op de maan zetten.

En aangezien mensen de maan al hebben bezocht, heeft Artemis zijn zinnen gezet op een ander verheven doel: een bemande missie naar Mars.

Tijdens de reis zal Orion een elliptische koers rond de maan volgen, binnen 60 mijl (100 kilometer) bij zijn dichtste nadering en 40.000 mijl bij zijn verst weg – het diepste in de ruimte ooit door een vaartuig dat is ontworpen om mensen te vervoeren.


Apple lanceerde deze week naast de nieuwe Apple TV de iPad Pro (2022) en de iPad (2022). We bespreken de nieuwste producten van het bedrijf, samen met onze recensie van de iPhone 14 Pro op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.

Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.