ISRO lanceert PSLV-C54 met Oceansat-3, 8 nanosatellieten op 26 november

0

De Indian Space Research Organization lanceert op 26 november de PSLV-C54/EOS-06-missie met Oceansat-3 en acht nano-satellieten, waaronder een uit Bhutan, aan boord vanuit de Sriharikota-ruimtehaven. De lancering is gepland om 11.56 uur op zaterdag, de nationale Dat heeft het ruimteagentschap zondag gezegd.

Gevraagd naar de passagiers aan boord van de raket, vertelde een hoge ISRO-functionaris aan PTI: “EOS-06 (Oceansat-3) plus acht nanosatellieten (BhutanSat, ‘Anand’ van Pixxel, Thybolt twee nummers van Dhruva Space en Astrocast – vier eenheden van Ruimtevlucht VS).

Vorige week kondigde ISRO aan dat het laadvermogen van India’s zwaarste LVM3-raket met maximaal 450 kg is verbeterd na een succesvolle motortest. Volgens de Indian Space Research Organization werd de CE20-cryogene motor die in eigen land is ontwikkeld voor Launch Vehicle Mark 3 (LVM3) op 9 november voor het eerst onderworpen aan een succesvolle hete test met een hoger stuwkrachtniveau van 21,8 ton, de nationale ruimtevaartorganisatie van het land. hoofdkantoor hier zei in een verklaring.

“Dit zal het laadvermogen van de LVM3 vergroten tot 450 kg met extra drijfgaslading”, aldus ISRO. De belangrijkste wijzigingen die aan dit testartikel zijn aangebracht in vergelijking met eerdere motoren, was de introductie van Thrust Control Valve (TCV) voor stuwkrachtregeling, voegde het ruimteagentschap eraan toe.

LVM3, een drietraps voertuig met twee solide motor-strap-ons, een kerntrap voor vloeibare stuwstof en een cryogene trap, is in staat om een ​​klasse van vier ton satellieten in een geosynchrone baan om de aarde te lanceren.

“Daarnaast werden voor het eerst 3D-geprinte LOX- en LH2-turbine-uitlaatbehuizingen in de motor geplaatst. Tijdens deze test werkte de motor met een stuwkracht van ongeveer 20 ton gedurende de eerste 40 seconden, waarna het stuwkrachtniveau werd verhoogd tot 21,8 ton met het verplaatsen van de stuwkrachtregelklep”, aldus de verklaring.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.