ISRO is van plan om samen met Japan de donkere kant van de maan te verkennen en een sonde naar Mars te sturen

0

Na missies naar de maan en Mars heeft de Indian Space Research Organization (ISRO) nu haar zinnen gezet op Venus en is ook van plan om in samenwerking met Japan de donkere kant van de maan te verkennen.

Anil Bhardwaj, directeur van het in Ahmedabad gevestigde Physical Research Laboratory, gaf een presentatie over de toekomstige missies van ISRO op de Akash Tattva-conferentie en zei dat het ruimteagentschap ook van plan was een sonde naar Mars te sturen.

Bhardwaj zei dat het in gesprek was met het Japanse Aerospace Exploration Agency (JAXA) voor het sturen van een maanrover om het permanente schaduwgebied van de maan te verkennen.

Volgens de oorspronkelijke plannen zal een door ISRO gebouwde maanlander en rover in een baan om de aarde worden gebracht door een Japanse raket met een geplande landing nabij de zuidpool van de maan.

“De rover zal dan naar het permanente schaduwgebied van de maan reizen, dat nooit zonlicht ziet”, zei Bhardwaj.

Hij zei dat de verkenning van de regio interessant was, omdat alles wat in de PSR-zone is achtergebleven, vergelijkbaar was met een verblijf in de diepvries voor onheuglijke tijden.

Bhardwaj zei dat de Aditya L-1 een unieke missie zou zijn waarbij een satelliet van 400 kg met de lading in een baan rond de zon zou worden geplaatst op een zodanige manier dat hij de ster continu kan bekijken vanaf een punt dat Lagrange Point L wordt genoemd. -1.

De baan zou zich 1,5 miljoen kilometer van de aarde bevinden en zou proberen de coronale opwarming, de versnelling van de zonnewind en het initiëren van coronale massa-ejectie, fakkels en ruimteweer in de buurt van de aarde te begrijpen.

Bhardwaj zei dat de Aditya L-1 en de Chandrayaan-3 missies al volgend jaar prioriteit zouden krijgen en waarschijnlijk gevolgd zouden worden door de missie naar Venus en de missie naar de maan met JAXA.

Het succes van de maanrover aan boord van Chandrayaan-3 was cruciaal, aangezien het opnieuw zou worden gebruikt in de missie met JAXA.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.