India wordt voorzitter van het wereldwijde partnerschap op het gebied van kunstmatige intelligentie

0

India heeft maandag de voorzitter van het Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) aangenomen, aldus het ministerie van Elektronica en Informatietechnologie.

De staatsminister van Elektronica en IT, Rajeev Chandrasekhar, vertegenwoordigde India virtueel op de GPAI-bijeenkomst in Tokio voor de overname van Frankrijk, de vertrekkende voorzitter van de Raad.

Bij de gelegenheid zei de minister dat India nauw zal samenwerken met de lidstaten om een ​​kader op te zetten. “Rond het raamwerk kan de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) worden benut voor het welzijn van de burgers en consumenten over de hele wereld en ervoor zorgen dat er voldoende vangrails zijn om misbruik en gebruikersschade te voorkomen.”

Chandrasekhar voegde eraan toe dat AI een kinetische enabler is om huidige investeringen in technologie en innovatie vooruit te helpen. “India bouwt aan een ecosysteem van moderne cyberwetten en -kaders dat wordt aangedreven door drie randvoorwaarden: openheid, veiligheid en vertrouwen en verantwoording.”

“Met het nationale programma voor AI, een nationaal kaderbeleid voor gegevensbeheer en een van ‘s werelds grootste publiek toegankelijke datasets-programma’s in de maak, zet India zich in voor een efficiënt gebruik van AI om een ​​innovatie-ecosysteem rond AI, vertrouwde toepassingen voor de burgers en de wereld als geheel’, zei de minister.

“De NDGFP heeft tot doel eerlijke toegang tot niet-persoonlijke gegevens te waarborgen en zich te concentreren op het verbeteren van het institutionele kader voor het delen van overheidsgegevens, het bevorderen van principes rond privacy en veiligheid door ontwerp, en het aanmoedigen van het gebruik van anonimiseringstools”, voegde het ministerie eraan toe.

Ook beoogt het de gegevensverzameling en het beheer van de overheid te standaardiseren. De NDGFP zal samen met het geplande Indiase Data Management Office IDMO het volgende generatie AI- en datagestuurde onderzoeks- en startup-ecosysteem katalyseren.

“AI zal naar verwachting USD 967 miljard toevoegen aan de Indiase economie tegen 2035 en USD 450-500 miljard aan het BBP van India tegen 2025, goed voor 10% van de doelstelling van USD 5 biljoen van het land”, aldus het ministerie.

GPAI is een congregatie van 25 aangesloten landen, waaronder de VS, het VK, de EU, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, de Republiek Korea en Singapore. India trad in 2020 toe als een van de oprichters.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.